Predstavitev potovanja – virtualni potopis Irska in Škotska

Odpravimo se na Irsko in Škotsko. Najprej virtualno, ko bo možno, pa zares. Potopis Irska in Škotska vas popelje po programu potovanja, ki ga organizira Gekko potovanja. Obe deželi sta zelo zanimivi in skupaj tvorita dinamični dvojček, ki navduši prav vse ljubitelje zgodovine, fantastične narave in samosvoje kulture. Irska in Škotska sta še posebej ko ju bolje spoznamo, še bolj nenavadni in posebni.

Irska

Začnemo v vrveči prestolnici Dublin, kjer ne manjka privlačne arhitekture in zanimivih znamenitosti. Najlepše je v Dublinu zvečer, ko ulice zaživijo in se iz pubov zasliši irska glasba. Takrat je čas za Guinness. Nadaljujemo do spektakularnih Moherskih klifov, živahnega mesteca Galway in brezčasnih Aranskih otokov. Aranski otoki so kot potovanje v preteklost, takšna je bila Irska nekoč. Seveda je na naši poti tudi pravljičen dvorec Kylemore Abbey in so številne tradicionalne vasice. Tudi neverjeten in nenavaden Velikanov prehod, naravno čudo, nam ne uide. Preden odidemo na Škotsko, spoznamo še Belfast, ki je tesno povezan z zgodbo Titanika ter bolečo nedavno zgodovino teh krajev.

Škotska

Kar tako nas ne pozdravi Škot z dudami, pač pa mesto Glasgow. Glasgow je tako moderen, kot tradicionalen in zgodovinski, nadvse primerna vstopna točka za Škotsko. Najbolj navdušuje narava Škotske. Hribi in doline, številna jezera, zalivi, lochi, slikovite vasice. Zares markantno in nepozabno. Vmes so točke, povezane z zgodovino škotskih klanov. Vmes so tudi vasice, za katere se zdi, da so obstale v času. Čudovito je na Isle of Skye, ob Loch Nessu ter v Invernessu. Seveda nam ne uide pravi škotski viski. Na koncu, za zaključek v stilu, obiščemo še Edinburgh. To mesto je zares nekaj posebnega in se zdi, kot da živi neki svoj čas. Fantastično ohranjene zgradbe in tradicionalno škotsko vzdušje, čudovito!

Odpotujmo zaenkrat virtualno, poglejte si potopis Irska in Škotska. Morda kmalu zares skupaj odpotujemo v te lepe kraje!

PROGRAM POTOVANJA: Irska in Škotska 

 

Kategorije: , ,

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.