Kdo smo Gekko potovanja?

Kdo smo Gekko potovanja?

Ekipa Gekko potovanja je ekipa, ki obožuje potovanja po svetu in vodenja, saj je cel svet naš dom! Kdo smo Gekko? Sva Matej in Ajda, licencirana turistična vodnika, ki sva potovanja izbrala za svoj način življenja. Vodenja skupin in posameznikov po svetu pa za način preživljanja, saj ni lepšega, kot služba, ki ti je v čisti užitek. Komaj čakava novih popotnikov na potovanjih v najini organizaciji, s katerimi se bomo podali na nove poti in ustvarjali nove potovalne dogodivščine v krajih, ki jih odlično poznava!

Skupaj že več kot 30 let potujeva in 20 od teh še vodiva skupine po svetu, obiskala sva preko 100 držav

Tako govorijo številke, a za njimi so zgodbe, ki jih enostavno ni mogoče prešteti. Vsak trenutek na vodenju ali potovanju je zgodba in doživetje zase. Skupaj naštejeva več kot 30 let, ko sva skoraj konstantno na poti, 20 od teh let najine poti prepletava še z vodenjem skupin po več kot 50-tih državah našega planeta. Vodenja dodajo dinamiko, izkušnje se delijo z izkušnjami popotnikov in včasih imava občutek, da se nama je v vseh teh letih vodenj in potovanj zgodilo za več življenj dogodkov.

Raziskovalni duh naju vsak prosti trenutek vodi na nove poti

Kljub vsem letom potovanj še vedno vsako priložnost in prosti čas izkoristiva za avanturistična potovanja v nove kraje ali v že znane kraje, kjer odkrivava nove stvari. Kajti tudi deželo, kjer sva bila že velikokrat, vsakič vidiva drugače in poglabljava poznavanje. Potovanja po svetu nama dajejo navdih in so najino življenje.

V tujih krajih se počutiva kot doma

Ker sva toliko na poti, si povsod ustvariva domače vzdušje. Prijateljski odnos do vseh novih znancev in vseh ljudi, ki jih srečava, nama pričara domače vzdušje dan za dnem. Zato nama dežele zlezejo pod kožo in se vanje neskončno rada vračava, saj sva povsod dobrodošla. Svet je postal najin dom.

Svetu želiva prispevati in ga ne spreminjati

Sva podpornika odgovornega turizma, ki v obiskane dežele lahko veliko prispeva in jih obogati brez spreminjanja. Zato je najina filozofija osnovana na korakih, ki ne puščajo stopinj. Svet je tako lep in še lepšega si naredimo, ko tkemo nove vezi z različnimi deželami in njenimi prebivalci. Zven naših korakov lahko prinese toliko lepega in pozitivnega z odgovornostjo in spoštovanjem obiskane dežele. Na tak način so tudi potovalne izkušnje neizmerno lepe in bogate.

Sva večna optimista in verjameva v dobro prav vsake situacije

Potovanja po svetu so naju naučila optimizma, ki sva ga prenesla v svoj vsakdan in vsakdan najinih sopotnikov. Verjameva, da so z optimizmom prav vse poti lažje in da topel nasmeh odpira še tako močno zaprta vrata. Na kratko povzeto sva človeka, ki sva si potovanja izbrala za svoj način življenja in si želiva razširiti svoje znanje, potovalne izkušnje in ljubezen do potovanj na čim več popotnikov, ki bodo potovali z nama. Tukaj sva, da vam z Gekko potovanji pripraviva nepozabna, prvovrstna potovanja. Nenazadnje je bila prav spodbuda dosedanjih zadovoljnih popotnikov tista, ki naju je še bolj gnala na najino novo pot deljenja, ustvarjanja, priprave tistega, kar imava najrajši.

188291_1898621070005_5282662_n

Matej Hudovernik: Življenje je potovanje. Prva daljša potovanja po svetu so me zasvojila in od takrat naprej so potovanja postala moje življenje, moj navdih in neizčrpen vir življenjske energije. Prišel je trenutek, ko so se potovanja prepletla z mojim vsakdanom in postala način za preživljanje. Navdušila me je kombinacija dela in čistega užitka, v vodenju skupin po svetu sem odkril zame najboljšo službo na svetu.

Tudi vodenje je preraslo v več, saj sem hitro začel ob vsakem zasebnem potovanju razmišljati, kako bi tu in tam peljal skupino. Nastajali so novi programi. Le kako bi pozabil tisti občutek, ko sem prvič peljal naključno skupino na potovanje, ki sem ga sam pripravil in organiziral. Adrenalin na višku, a zadovoljstvo potnikov ob zaključku potovanja je potrdilo moj trud. Takrat sem se zavedel, delam dobro.

Rasla je želja po tem, da bi svoje znanje, izkušnje in spretnosti lahko udejanjil še bolj. Nastala so Gekko potovanja. Tako lepo se je lotevati novih projektov in uresničevati vse tiste dobre ideje! Še bo adrenalin in toliko novega. Komaj čakam in se veselim vsega, kar bodo Gekko potovanja prinesla na pot.

Katera je tvoja najljubša država na svetu, me pogosto vprašajo. Nič lažjega. Vse so super! Kamorkoli pridem, povsod se počutim tako domače in povsod so lepote, le odkriti jih je treba. Kako je to možno, me vprašajo naprej. Nasmejem se, pohecam, pozdravim v polomljenem lokalnem jeziku, se pridružim kakšni igri z žogo in že imam nove prijatelje. Lepote odkrijem tudi tam, kjer niso označene na zemljevidih ali v popotniških knjigah.

Spletna stran: Matej H

E-mail: matej@gekko-potovanja.si

IMG_6999-001

Ajda Šter: Odkar se zavedam, so me zanimala potovanja. Na začetku je bila že pot z vlakom v Prekmurje k stari mami prava ekspedicija, ki sem se je vedno veselila. Pri osmih letih sem na steno svoje sobe obesila plakata rajske tropske plaže in Manhattna tako, da sta bila še dolga leta prva stvar, ki sem jo zagledala, ko sem se zjutraj zbudila. In sanjala o potovanjih. Vsak prihranjen denar sem tekom osnovne in srednje šole porabila za takšno ali drugačno potovanje.

Nadaljevalo se je v študentskih letih, ko sem delala dolge mesece v slaščičarnah, tiskarnah, na radiu in še marsikje, da sem prihranila denar za prvo daljše potovanje, za katerega sem si izbrala Indijo. In se odpravila sama za tri mesece. Začetek je bil težak, konec pa lep, saj me je potovanje popolnoma zasvojilo. Od takrat sem ves prosti čas namenila delu in hranila denar za nova potovanja.

Nekje vmes so prišla še vodenja in potovanja so postala moj način življenja. Kadar nisem bila na poti službeno, sem šla sama naokrog po krajih, ki jih še nisem poznala. In se vračala v poznane večkrat ter jih vedno bolje spoznavala. Moj čas je postal tisti najboljši – v dnevu se je zgodilo toliko, kot bi se normalno v tednu, v tednu kot v mesecu in v mesecu kot v letu. Dogodke, doživljanja, svoje občutke in doživetja sem začela beležiti v člankih, podobe pa v objektiv fotoaparata. Zbirka, ki se je komaj v nekaj letih nabrala, kljub vsemu ne more opisati čisto vsega.

Obožujem življenje, potovanja, druženje. Vodenje skupin po različnih deželah našega planeta je zame najboljši poklic na svetu. Združuje moje veselje do dela z ljudmi in potovanj. In to je zgolj osnova. Na vodenjih sem se naučila toliko, kot v nobeni šoli, saj so izkušnje, ki jih pridobim in znanje, ki se ga naučim ter dobim od svojih sopotnikov, nenačrtovana doživetja, neprecenljivi. Svet sam je še dodatno prispeval in me naučil še več. Celoten postopek se nadaljuje iz dneva v dan.

Naj bo deljenje kosila z enega krožnika s prijatelji v Etiopiji, odsotnost besedice ne v Burmi, spoštljivo ravnanje z vsakim riževim zrnom v Indoneziji, priklanjanje v pozdrav na Japonskem, brezmejna gostoljubnost Turčije, sproščen odnos do življenja na Karibih… Izkušenj in doživetij ne zmanjka, prav tako sem vedno bolj prepričana, da je moja pot prava pot, saj ni lepšega, kot vstati zjutraj in se nasmejati, juhu v službo grem! Zanima me svet, zanimajo me vse države našega planeta in verjamem, da z vsakim korakom v novo deželo še bolj razširimo svoja obzorja, kar je proces, ki se nikoli ne konča!

Spletna stran: Born to Travel

E-mail: ajda@gekko-potovanja.si