Zakaj z nami na safari v Zambijo

9. julija, 2017 20:52 | Objavil/a: | Komentiraj

Zambija ponuja eno najboljših izkušenj v afriški divjini. Država ima številne naravne lepote, slikovite stranske poti, zanimive kraje, razburljive dejavnosti in seveda prijazne ljudi.

Mi poznamo vsaj 5 zelo dobrih razlogov, zakaj safari V Zambiji doživeti z nami.

Neverjetna divjina Kafue narodnega parka, safari izven uhojenih poti

Narodni parki v Zambiji ostajajo izven uhojenih poti, saj se glavnina »safari« turistov odpravlja v Vzhodno Afriko, Namibijo in Južno Afriko. Med zambijskimi parki izstopa Kafue narodni park, ki spada med najboljše parke v Afriki. Je najstarejši in največji narodni park v Zambiji ter drugi največji v Afriki. Več kot popolna destinacija za tiste, ki iščejo izreden afriški ambient in doživetje pravega safarija brez množic ostalih turistov.

Za kampiranje je izjemno dobro poskrbljeno

Da bi doživeli pravo »divjino«, je obvezno kampiranje. Seveda je v Zambiji dovolj luksuznih lodžov in kampov, a tisto pravo doživetje afriške savane je možno le z nekoliko bolj preprostim kampiranjem. A ne glede na to, je za kampiranje v Zambiji izjemno dobro poskrbljeno. Spi se v velikih kupolastih šotorih (2.5 x 2.5m in visokih 2 metra), znotraj katerih je zložljiva kamping postelja z udobno podlogo. S seboj imamo kuhinjo (tudi kuharja), mize, stole, skratka vse kar potrebujemo za udobno potovanje. Ekipa, ki skrbi za nas na safariju poskrbi za vse, nam pa preostane le še to, da uživamo.

Izvir mogočne reke Zambezi

Zambezi je četrta najdaljša reka v Afriki, na svoji 2700km dolgi poti pa prečka 6 držav. Izvir je v bližini tromeje med Zambijo, Angolo in Kongom. Varuh reke je božanstvo Nyami Nyami, ki ima ribjo glavo in kačje telo. Je eno najpomembnejših božanstev ljudstva Tsonga. Nyami Nyami in njegova žena sta bog in boginja podzemlja in živita v soteski Kariba. Med gradnjo hidroelektrarne v soteski, so številne smrti delavcev pripisali njima.

Ikonični Viktorijini slapovi

Zambija si deli Viktorijine slapove s sosednjim Zimbabvejem. Prvi beli človek, ki je uzrl slapove, je bil David Livingstone leta 1855. V lokalnem jeziku Mosi-oa-Tunya (dim, ki grmi) veljajo za največje slapove na svetu. Ne najvišje, niti najširše, pač pa s 1708m širine in 108m padca največje. Ustvarila jih je reka Zambezi ne vedoč, da bo to kdaj tako znana svetovna znamenitost.

Aktivnosti na in ob reki Zambezi

Adrenalinski skok z Viktorijinega mostu? Ali rafting po divjem Zambeziju? Plavanje v Devils pool. Tudi prelet slapov s helikopterjem je še kako nepozabno doživetje. Obstajajo pa seveda še nekoliko bolj umirjene aktivnosti, kot recimo vožnja z ladjico nad slapovi v barvah sončnega zahoda.

Afrika je naš drugi dom

Afrika je celina, kjer se najbolje počutimo, kjer smo preživeli leta našega življenja in kamor se vedno znova radi vračamo.

Vas naši razlogi prepričajo?

 

Kategorije: ,

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.