Zakaj potovati v Gano

18. septembra, 2018 20:53 | Objavil/a: | 1 Komentar

Gana leži v osrčju zahodne Afrike in je tisto, kar si predstavljamo kot sanjska Afrika. Zanimiva plemena in njihovi obredi, eksotične živali v čudoviti naravni okolici, vedno živahna in nikoli speča naselja, glasni in prijetni prebivalci, ravno prav zgodovine, ki je spisala nepozabne zgodbe. Tukaj je nekaj dobrih razlogov zaradi katerih se splača Gano obiskati.

Pionirji neodvisnosti

Gana je bila prva podsaharska afriška država, ki je pod vodstvom vseafriškega predsednika Kwama Nkrumaha leta 1957 postala neodvisna. Kmalu zatem so zgledu Gane sledili še drugi afriški narodi in jo imeli za navdih, kako pod eno zastavo združiti tako raznolika ljudstva in pokrajine.

Očarljivi in prijazni ljudje

Gana je ena izmed afriških držav kjer je najlažje spoznati nove ljudi in ustvariti nova prijateljstva. Zanimivo je kako so Ganci gostoljubni in prijazni.

Glasba

Na skoraj vsaki ulici najdemo entuziastične domačine, ki poplesavajo v ritmih bobnov. Predvsem na podeželju so pravi mojstri ustvarjanja neverjetnih in zapletenih ritmov z uporabo le nekaj bobnov.

Kulturni festivali

Po celotni Gani smo lahko priča številnim festivalom oziroma praznovanjem različnih plemen. Preko celotnega leta se med različnimi ljudstvi odvijajo številni kulturni prazniki, ki nam omogočijo, da smo priča starim ritualom, ki se še vedno izvajajo v sodobnem času.

Utrdbe in gradovi

Gana je domovina večim utrdbam in gradovom kot v katerikoli drugi afriški državi. Ti kažejo na njeno burno zgodovino kolonizacije in suženjstva.  Strukture, ki so se ohranile vse do danes, so neverjetne v smislu arhitekture in se raztezajo vzdolž celotne ganske obale.

Divje živali

Vedno je zabavno opazovati udomačene živali kot so piščanci, koze in črede krav, ki jih na pašo ženejo malijski trgovci. Medtem ko barvite rajske ptice in papagaji, ki občasno priletijo mimo opozarjajo na zgodnejše manj industrijske čase v Gani. Prosto živečih živali ni več veliko in so omejene na številne narodne parke. A vseeno je v Gani dovolj za ljubitelje divjih živali. Izstopajo velike črede slonov v narodnem parku Mole in opice deževnem gozdu Kakum.

Obala

Ganska obala je dolga 539 km in je izjemno raznolika. Eden najlepših delov je Cape Three Points, ki se nahaja na najjužnejši točki v državi. Je zatočišče za vse tiste, ki iščejo mir in spokojnost.

Kategorije: ,

Blog napisal/a Matej Hudovernik

1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.