Zahodna Afrika

25. septembra, 2018 10:20 | Objavil/a: | Komentiraj
potovanje zahodna afrika

Zahodna Afrika ima dušo. Je dom pokrajinam iz naših najbolj divjih sanj in je poseljena s presenetljivo raznolikimi tradicionalnimi ljudstvi, je Afrika kot je nekoč bila.

Zahodna Afrika spada med redke regije na svetu, kjer je turizem še vedno v povojih. Če odmislimo počitniške pakete v Senegalu in Gambiji, se regija ne more primerjati z bolj popularno vzhodno in južno Afriko, kaj šele centralno Ameriko in jugovzhodno Azijo.

Da so ljudje tisti, ki naredijo državo je precej obrabljen kliše, a mi trdno verjamemo da je res tako. Ker zelo malo ljudi potuje po zahodni Afriki, je gostoljubje lokalnega prebivalstva takšno kot mora biti, popolnoma pristno. Na zahodu Afrike smo še vedno lahko priča življenju in tradicionalni kulturi, kot resnično je in kljub temu, da se marsikaj zgodi zaradi nas, tega občutka nikoli ne dobimo.

Preko celotne zahodne Afrike nas spremlja resnično čudovita in dramatična pokrajina, neokrnjene in zapuščene plaže, živahna glasba in divje nočno življenje. Afriška umetnost tukaj dobi popolnoma novo obliko kot smo je vajeni drugod po Afriki. Tržnice pa so med bolj barvitimi in razburljivimi na kontinentu.

Popularna slika Afrike je biti na safariju in opazovati živali. Na žalost so divje živali, čeprav so prisotne, bile po celotni regiji tarče prekomernega lova in marsikje po regiji so jih pripeljali na rob izumrtja. Divje živali so seveda še vedno prisotne in jih tudi veliko vidimo na potovanjih, a ne v takih številkah kot na vzhodu ali jugu kontinenta.

Zahodna Afrika je kraj kjer je možno odkrivanje animističnih religij. Voodoo izvira iz obalnih območji Gvinejskega zaliva in je še vedno razširjen po celotni regiji. Obredi so prav fascinantni.

V programu naših potovanj imamo vedno več zahodnoafriških destinacij. Slonokoščena Obala, Burkina Faso, Senegal, Gana, Togo in Benin. Še več jih bomo še dodali. Vse države pridobivajo na popularnosti in tudi številke turistov se počasi povečujejo, a zaenkrat je še pravi čas za obisk.

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.