Slonokoščena obala

6. novembra, 2017 20:47 | Objavil/a: | Komentiraj

Slonokoščena obala je prava geografska in kulturna mešanica Afrike. Je preprosto osupljiva, polna čudovitih plaž, gozdov, savan in cestami, ki so tako oranžne, da so podobne trakovom bronastega prahu. To je pravi tropski raj in država, ki vsakodnevno gospodarsko napreduje. To je država, kjer se življenjski slog in kultura hitro spreminjata, a jim za zdaj še zelo dobro uspeva ohranjati tradicionalno kulturo.

V Slonokoščeni obali živi približno šestdeset etničnih skupin (Malinké, Senoufo, Lobi, Dan, Krou, Baoule, Akan …) in vsako ima veliko bogatih običajev in obredov. Iz vidika umetnosti, te etnične skupine, še posebej Dan in Baoulé, izdelalujejo maske in kipe, ki spadajo med najbolj iskana dela afriškega umetnostnega trga. Večina etničnih skupin je animistov, verujejo v enega boga, ki je vseprisoten v vesolju. Tradicionalni kulturi se najlažje približaš med ritualih praznovanja, iniciacijskih slovesnostih in med živahnimi plesi v v spremstvu bobnov, flavt in buč, ki se uporabljajo kot instrumenti. Obiski etničnih skupin (plemen, ljudstev) so glavni poudarek potovanja po Slonokoščeni obali.

Pridružite se nam pri odkrivanju te legendarne države, katere meje so bile zaprte več kot 15 let. To je popolna destinacija za tiste popotnike, ki si želijo odkriti pristno Afriko. Mi smo pripravljeni, ste vi?

Fotografije, kot vedno še najbolj približajo, zato si oglejte spodnjo galerijo:

Kategorije: ,

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.