Predstavitev potovanja – virtualni potopis Tanzanija: safari + Zanzibar

Danes se odpravljamo virtualno v Tanzanijo, prelepo afriško državo, kjer lahko doživimo najlepši safari na svetu, kot iz dokumentarnih oddaj. Na koncu sledi še morje kot iz razglednic na Zanzibarju. To je prava Afrika. Živali, plemena, spektakularna narava, sanjsko lepo morje! Odpravite se z nami najprej virtualno, morda kmalu tudi zares.

Tanzanija potovanje

Safari v Tanzaniji

Iz letališča pod Kilimanjarom se odpravimo v najlepše parke, Manyaro, Serengeti in Ngorongoro. V teh parkih je dober safari vedno zagotovljen, saj tukaj živi res veliko divjih afriških živali. Velikih pet (lev, slon, nosorog, bivol, leopard) in še številne ostale živali iščemo s pomočjo izurjenih lokalnih sledilcev. Vmes obiščemo tudi pleme Masajev blizu jezera Natron ter pleme Bušmanov Hadzabe blizu jezera Eyasi. Vse to s čudovito naravno kuliso prelepih narodnih parkov, kjer ne zmanjka priložnosti za fotografiranje ali zgolj uživanje v lepem okolju.

Zanzibar

Otok sonca, lepih plaž, samosvoje kulture. Res je, Zanzibar ima lepe plaže in hkrati tudi zanimive lokacije. Najbolj zanimivo je v Stone Townu, ki je staro arabsko mesto s tipičnimi ozkimi ulicami in visokimi hišami, ki spominjajo na labirint. Kar nekaj je kolonialne arhitekture in zgodovinsko pomembnih stavb. Morje je najlepše na severu otoka, kjer je res tako turkizno, kot na razglednicah in fotografij ni potrebno prav nič obdelati. Na plažah Zanzibarja seveda ne manjka počitniške ponudbe, slastne morske hrane in tropskih koktejlov.

Potovanje v Tanzanijo je res sanjsko in nepozabno. Za vse ljubitelje narave in na splošno prav za vse. Videti vse čudovite živali v živo, o katerih smo prej samo brali in gledali oddaje, kar se nam je zdelo nekoč nemogoče, vse to je v Tanzaniji možno. Poleg tega je del Tanzanije tudi čudoviti Zanzibar, ki se nadvse prileže na koncu potovanja.

Vabljeni, tokrat virtualno, kmalu tudi zares! Afrika nas pričakuje!

 

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

1 komentar

  • Jasmin says:

    Pozdravljeni

    Odlicna prestavitev, ze dolgo me zanima potovanje po narodnih parkih Tanzanije brez Zanzibarja.
    Je pri vas mozno tako pototovanje?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.