Potujmo virtualno – Sejšeli

1. junija, 2020 17:56 | Objavil/a: | Komentiraj
Sejšeli potopis

Potujmo virtualno – potopis Sejšeli

Sejšeli se morda ne zdijo najbolj potovalna destinacija in jih imamo v mislih kot le počitniško destinacijo, kjer dneve preživljamo na plaži. A tudi Sejšeli so zanimivi, imajo nekaj znamenitosti in je lahko tudi potovanje na Sejšele kar pestro, razgibano in aktivno.

Plaže Sejšelov

Sejšeli imajo zares lepe plaže. Takšne, kot na razglednicah. Morje je turkizno, čisto in mivka je bela, pudrasta. Skupaj je na Sejšelih skoraj 500 km obale (otokov je 155) in priložnosti, da najdemo kotiček zase, je veliko. Nikjer plaže tudi niso zelo polne in veliko je tudi samotnih plaž. Po otokih Sejšelov se je res enostavno premikati, po otoku Mahe z avtom ali skuterjem , Praslin in La Digue sta še manjša in se marsikaj lahko vidi peš ali s kolesom. Najbolj tipične plaže na Sejšelih so tiste z velikimi, slikovitimi granitnimi balvani, ki ustvarjajo tisto prelepo, pravljično vzdušje. Takšnih plaž na vseh otokih ne manjka. Še posebej na otokih vulkanskega izvora, kjer je granitnih balvanov največ. Nekaj otokov je tudi koralnih in tam je zopet drugače, a prav tako lepo.

Mahe in prestolnica Victoria

Otok Mahe je največji in ima tudi največ za pokazati. Zanimiva je prestolnica Sejšelov, Victoria. Ima prijetno središče, živahno tržnico, nekaj trgovinic in kavarnic, več cerkva in tudi hindujsko svetišče, saj so na otoku prisotne različne religije. V Victoriji vidimo tudi, kako živijo domačini, ki se sicer ogibajo velikih resortov. Zato je res priporočljivo obiskati prestolnico. V prestolnici je tudi lep botanični vrt, kjer lahko vidimo tudi znamenito, endemično sejšelsko dvojno kokosovo palmo. Njen sadež ima zelo zanimivo obliko. Iz prestolnice se lahko zapeljemo po otoku. Kar nekaj je razglednih točk in ker je otok majhen, se vidi daleč naokrog. Vredno je obiskati različna naselja, kakšno lokalno restavracijo in rumerijo. Še posebej znana je rumerija Takamaka, kjer kuhajo najbolj znani rum na Sejšelih.

Vsekakor so Sejšeli zelo zanimiva destinacija,  a če vas še kar ne prepričajo kot samostojno potovanje, jih lahko dodate po obisku kakšne druge afriške države. Najprej pa si privoščite virtualni potopis!

 

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.