Predstavitev potovanja – virtualni potopis Madžarska, Romunija in Moldavija

Odpotujmo na vzhod, čez Madžarsko in Romunijo vse do Moldavije. Vmes stopimo tudi v Gaugazijo in Transnistrijo. Zaenkrat virtualno, kmalu zares v ta man poznani predel Evrope, kjer ne manjka lepih mest, tradicionalnih vasic, neokrnjene narave, zanimive kulture in zgodovine.

PROGRAM POTOVANJA: Madžarska, Romunija, Moldavija

Madžarska in Romunija

Začnemo v Budimpešti, ki je na naši poti in treba je izkoristiti vsako priložnost, da obiščemo to vedno privlačno mesto. Nadaljujemo skozi manj poznane kraje Madžarske, kjer nas preseneti slikoviti Eger z vinskimi kletmi v okolici. Prečkamo mejo in že smo v regiji Maramureš v Romuniji. To je regija lesenih cerkva, slikovitih vasic, zanimivih tradicionalnih navad. Od tam pa v Transilvanijo skozi lepi mesti Sighisoara in Brašov, nikakor pa ne izpustimo niti gradu Bran, kjer živi (oz. je živel) grof Drakula. Dobro raziščemo tudi prestolnico Romunije, Bukarešto in en cel dan namenimo delti reke Donave. Zatem je čas za novo državo oz. kar tri!

Moldavija, Gaugazija in Transnistrija

Ta del potovanja začnemo v Gaugaziji, ki se bori za neodvisnost, a še ni priznana. Tam je močan vpliv Sovjetske zveze in je nekaj zanimivih mest, kjer so skupnosti povsem drugačne od pričakovanega. Prestolnica Moldavije, Kišinjev, preseneti s sovjetsko arhitekturo in je tudi sicer zanimivo in živahno mesto. V bližini Kišinjeva ne izpustimo največje vinske kleti na svetu, Milestii Mici, zatem je čas za obisk še ene nepriznane delno avtonomne države, Transnistrije. Še več sovjetskega vpliva, še več spomenikov nekdanjim voditeljem, še bolj posebno vzdušje. Prijeten kraj za zaključek odkrivanja teh lepih krajev.

Vabljeni z nami najprej virtualno skozi program, naj vas navdušijo ti lepi kraji, ki jih še ne poznamo zelo dobro. Kmalu pa tudi zares obiščemo te zanimive kraje, ki so ravno prav oddaljeni, da so drugačni in so še vedno dovolj blizu, da jih bomo kmalu lahko obiskali.

 

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.