Predstavitev potovanja – virtualni potopis Litva, Latvija in Estonija. Danes odpotujmo na Baltik.

Tri čudovite Baltske dežele imajo veliko lepot za pokazati svojim obiskovalcem. Veliko je neokrnjene narave, mesta so izjemno lepo urejena, vasice so kot iz pravljic. Gremo na pot, najprej virtualno, z Gekko potovanji v avgustu tudi zares (z dodatkom kolesarjenja in zato še večjim stikom z deželami in naravo).

PROGRAM POTOVANJA: Litva, Latvija in Estonija – kolesarjenje, odhod 9.8.2020

Litva

To je dežela presenečenj. Prestolnica Vilna je nadvse moderna in urejena. Litva ima gradove kot iz filmov in pravljic, en tak primer je grad Trakai. Kuronski polotok je pravi mikrokozmos in ga nikakor z visokimi sipinami ne bi pričakovali v Litvi. V Palangi pa so dolge peščene plaže, kot iz razglednic. Za povrhu vsega je v Litvi še nenavadni Hrib križev, eden najbolj impresivnih krajev na poti po tej prijetni deželi.

Latvija

V Latviji je prestolnica Riga tista, ki zelo izstopa. Fantastična, samosvoja arhitektura in zelo prijetno, peš obvladljivo mestno središče, ki ima neskončno lepih zgradb, simpatičnih trgov, slikovitih ulic. V Rigi je tudi znamenita pokrita tržnoca. Kjer je na voljo prav vse, kar nam srce poželi. Lepo je tudi v Jurmali ob Baltiku, kjer je dolga peščena plaža in nadvse čist, zdravilen zrak.

Estonija

Otok Saaremaa je v Estoniji pravi svet zase z neskončno neokrnjene narave, mlini na veter, samotnimi potmi, slikovitimi vasicami in dolgimi plažami. Tudi tukaj je čudoviti grad, Kuressarre in je zanimivo meteorsko jezero Kaali. Na otoku vlada posebno, umirjeno vzdušje in pravijo, da je vsak sprehod, obisk Saaremee zdravilen. Estonska prestolnica Tallinn ima prečudoviti stari del mesta z velikim, pravljičnim gradom. V mestu ne manjka lepih uličic, zanimivih butikov, restavracij s slastnimi estonskimi jedmi. Pravi kraj za zaključek potovanja po Baltiku.

Kratek potopis Litva, Latvija in Estonija nas popelje skozi tri dežele, ki skupaj tvorijo lepo potovanje, ki ima vsega ravno prav. Narave, mest, kulture, vasic,… Poleg tega so prebivalci vseh treh dežel zelo gostoljubni in prijazni ter se na vsakem koraku obiskovalci počutimo dobro! Gremo!

 

Kategorije: , , ,

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.