Potujmo virtualno – Južna Afrika

Tokrat se odpravljamo na sam jug Afrike, v prelepo Južno Afriko. Nekoč se je imenovala Južnoafriška republika, a danes je Južna Afrika. Zanimiva dežela, tako vizualno, kot vsebinsko. Bogata zgodovina, raznolika kultura, čudovita narava na vsakem koraku.

Od Cape Towna do Agulhasa

Začnemo v Cape Townu, ki je ena od treh prestolnic Južne Afrike, poleg Johannesburga in Bloemfontaina. To je eno najlepših mest na svetu, ne le v Afriki. Slikovito leži pod impresivno Mizasto goro (Table mountain), na katero se je obvezno treba povzpeti, da mesto vidimo od zgoraj navzdol. Okrog mesta je veliko zanimivega za videti. Od botaničnega vrta Kirstenbosch, do vinskih kleti, plaže Camps bay, ribiškega zaliva Hout Bay in seveda tudi samo središče mesta je impresivno. Iz Cape Towna gremo še bolj na jug, vse do Rta Dobrega Upanja z bližnjo plažo Boulders, kjer živi kolonija simpatičnih Afriških pingvinov, opazujemo kite v morju na poti do Bettyinega zaliva, kjer srečamo še eno kolonijo pingvinov. Najjužnejšo točko Afrike zabeležimo na rtu Agulhas, ki je znan tudi po nepozabnih sončnih zahodih.

Čez notranjost do Durbana in čez Kruger do Johannesburga

Potovanje po Južni Afriki je vedno zanimivo. Polno je prijetnih postojank na poti, od kavarnic, do restavracij, lokalov in seveda razglednih točk. Zelo lepo je tudi pri gorovju Drakensberg in vedno ob morju, saj spektakularnih plaž prav tako ne zmanjka. Pridemo vse do modernega Durbana ob morju in od tam obiščemo nilske konje na jezeru St. Lucia ter vse eksotične živali na safariju po parku Hluhluwe. Od tam nadaljujemo v narodni park Kruger, svetovno znan z dobrim razlogom. Po srečanju z vsemi lepimi živalmi v divjini še postanki pri kanjonu reke Blyde in na koncu nas čaka še obisk Johannesburga, ki je s 6 milijoni največje mesto Južne Afrike. Obiščemo Soweto, največji slum v Afriki in bližnjo Pretorio, kjer je tudi znameniti kip Nelsona Mandele.

Vabljeni virtualno v lepo Južno Afriko.

 

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.