Potujmo virtualno – Japonska, 1. del

Odpotujmo virtualno v deželo vzhajajočega sonca, na Japonsko! To je dežela, ki je zelo moderna, a hkrati tudi zelo tradicionalna in povsem drugačna od vsega, kar smo navajeni. Že sama prestolnica Japonske, Tokyo, je nenavadno, ogromno mesto, ki ima tudi svoje tradicionalne predele, ki so kot iz kakšnega tipičnega japonskega filma. Danes bomo spoznali Tokyo ter praznik češenj na Japonskem, ki je zelo zanimiv in poseben dogodek. Govorili bomo veliko tudi o samosvoji japonski kulinariki, ki je tudi eden od razlogov, zakaj na Japonsko.

Tokyo

Prestolnica Japonske je ogromna metropola in se poteguje za naslov mesta z največ prebivalci na svetu že nekaj let. Mestu res ni videti konca, a je dobro organizirani in dejansko v Tokyu ni občutka, kot da smo v več kot 30 – milijonskem mestu. Razen na nekaj točkah tudi ni prehude gneče. Sprehodimo se po mestu in njegovih največjih znamenitostih, pokukamo na ribjo tržnico, na območje templjev, prečkamo cestni prehod, ki ga včasih naenkrat prečka tudi do 1000 ljudi. Tu in tam zavijemo tudi v kakšno stransko ulico, kjer so lesene hiše in mnoge tradicionalne restavracije, lokali. V Tokyu je lepo tudi v času hanamija, praznika češenj, ki je vsako leto v začetku aprila. Takrat šele vidimo, koliko češenj raste po mestu!

Japonska hrana

Eden od razlogov, zakaj je Japonska tako posebna, je zagotovo tudi hrana. Prav nič običajnega ni na njej, a najde se kaj tudi za bolj evropske okuse. Ne drži prepričanje, da Japonci jedo samo suši. Suši je navadno predjed oz. začetna jed, lahko je seveda tudi samostojna jed, a nikakor ni to edina jed. Japonska ima širok izbor jedi, med katerimi so zelo zanimivi recimo tudi ramen (juha z rezanci in dodatki), okonomiyaki (nekakšna palačinka z zelenjavo), gyoza (cmoki z mesnim ali zelenjavnim nadevom), tempura (na poseben način ocvrta zelenjava)… Še več pa v filmčku!

Ljubezen gre tudi skozi želodec in pri Japonski to vsekakor drži! Odpravimo se na Japonsko, virtualno!

 

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.