Le nekaj dni, preden smo odšli na pot, smo rezervirali karte. Ideja je bila, da gremo nekam na morje. Nekam ne predaleč. Zakaj torej ne bi šli kar na Ciper? Odločitev je padla, karte smo kupili. Hitro je prišel dan odhoda in po nekaj uricah v zraku smo pristali na letališču v Larnaci.

Najprej smo prevzeli avto, ki je imel med drugim volan na napačni strani. Ja, na Cipru vozijo tako, kot v VB. Kar je sicer čisto v redu, če človek to pričakuje. Sicer pa je to eno tako prav prijetno presenečenje in lahko si mislite, da so bili prvi kilometri vožnje po Cipru pravi izziv.

Varno smo prispeli v Paphos, se namestili in takoj nas je pozdravila ciprska gostoljubnost. Lastnik apartmaja nama je ponudil ledeno kavo in nasmejano razložil vse o Paphosu. Dan je bil sončen in vroč, voda v bazenu prijetno osvežilna. O, še dobro, da smo “zakomplicirali” in namesto, da bi se odpeljali nekam bližje na morje, prišli na Ciper.

Zvečer se podamo peš do gradu v središču Paphosa. Živahno je, barve sončnega zahoda ustvarjajo čudovito nebo. Že prvi večer vemo, da nam bo Ciper všeč. To se je le še potrdilo v naslednjih dneh.

Prve dni smo preživeli v Paphosu ter raziskovali njegovo okolico. Na severu mesta smo odkrili fantastične plaže z zanimivimi skalnimi formacijami. Zapeljali smo se na sam sever otoka in odkrili prijetno obmorsko naselje Polis z zares lepo plažo. V naselju odkrili tipično lokalno taverno ter si privoščili kar nekaj lokalnih specialitet.

Južno od Cipra nas je navdušila Petra tou Romiou, plaža s slikovitimi skalami, kjer se je rodila boginja ljubezni, Afrodita. Izjemno čisto morje in gladki kamenčki, neskončno mirno vzdušje. Nikamor se nam ni mudilo in tako se je nadaljevalo.

Ciper nas je navdušil (obe odrasli in oba otroka) in strinjali smo se, da bi lahko ostali tudi dlje. Kajti Ciper ima veliko za pokazati, kljub temu, da smo se zadrževali le na grškem delu otoka. Smo morali kar natančno načrtovati naše dni, da smo videli, kar smo želeli in seveda, da je bil čas za lokalne specialitete v tavernah. Kajti brez tega ni Cipra!

Nadaljevanje sledi.

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.