Potujmo virtualno – Bolivija

13. maja, 2020 17:34 | Objavil/a: | Komentiraj
Potopis Bolivija

Potujmo virtualno – Bolivija

Odpravimo se virtualno v vizualno nadvse spektakularno deželo Južne Amerike, Bolivijo. Bolivija nima dostopa do morja, ima pa zelo raznoliko pokrajino. Od visokih nadmorskih višin do nižin porečja Amazonke. Je 29. država na svetu po velikosti in imam povprečno nadmorsko višino 1200 m ter skoraj 11 milijonov prebivalcev.

La Paz

Začnemo v La Pazu, ki je poleg mesta Sucre tudi prestolnica Bolivije. La Paz ima nadmorsko višino od 3600 do 4100 m in sprehod po mestu je prava telovadba. Mesto je lepo urejeno, mirno, ljudje veliko hodijo, na vsakem vogalu se veliko prodaja. Zanimiva je tržnica živalskih zarodkov, ki jih ljudje kupujejo za daritve pachamami.

Cesta smrti

Iz La Paza se lahko s kolesi spustimo po cesti smrti. Začetek je na 5000 m in zatem se spustimo v 60 km 3600 – 3800 m nižje. Cesta smrti je danes zaprta za promet, nekoč pa je bilo prometa veliko in zato tudi veliko nesreč, vsako leto okrog 200 smrti zaradi teh nesreč. Spust s kolesom je edinstveno doživetje in adrenalina ne manjka.

Salar de Uyuni

Največja solna puščava, planota na svetu je velika za pol Slovenije. Slikovita solna pustinja je kot drug svet. Podamo se na pot do otoka kaktusov ter še do modre, rdeče in zelene lagune. Vmes so tudi pokrajine zanimivih skalnih formacij in področja fumarol, vročih izvirov, saj je v tem območju veliko vulkanske aktivnosti.

Potosi

Eno najvišje ležečih mest z višino 4100 m je lepo kolonialno mesto, najbolj znano po gori bogastva, skoraj 5000 m visokem hribu, v katerem so velike zaloge dragocenih materialov, tudi srebra. Rudarji se vsak dan spopadajo s težkimi razmerami v nevarovanih rudnikih. Podamo se v rudnike v spremstvu izkušenih rudarjev, nepozabna izkušnja.

V Potosiju spoznavanje Bolivije tokrat zaključimo. Bolivijo priporočamo vsem ljubiteljem narave, fantastičnih pokrajin, zanimive kulture, adrenalinskih doživetij. Sploh zadnjih ne manjka!

 

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.