Pojdimo v Severno Korejo!

12. avgusta, 2018 00:48 | Objavil/a: | Komentiraj

Le zakaj, se bo večina spraševala. A potovalni navdušenci že poznamo prvi razlog, zakaj. Enostavno zato, ker je Severna Koreja popolnoma neobičajna potovalna destinacija. To ni ravno država, kamor bi hodili na počitnice ali na sproščeno potovanje. Vsekakor ni na večin seznamov potovalnih želja. Da ne bo manjkalo dobrih razlogov, nadaljujte z branjem.

Severna Koreja je obtičala v času.

Potovali boste skozi 1970-ta leta nekako. V Severni Koreji se namreč vse od teh let ni kaj dosti spremenilo. Je to sploh možno? Ja in točno to boste videli v živo. Svet, ki si ga enostavno ne moremo zamisliti. Socializem v živo je mnogo bolj zanimiv, kot če o njem le beremo.

Občudovali boste Pyongyang, fascinantno prestolnico Severne Koreje.

Neverjetna arhitektura na vsakem koraku, veličastne zgradbe se menjajo ena za drugo med ogledi. Na trenutke se mesto zdi kot nekakšen privid. Vse je predvideno, sistem deluje. Metro v Pyongyangu je eden najglobljih na svetu, saj se skriva kar 110 m pod površjem. Ljudje hitijo vsak v svojo, predvideno smer. Ni odstopanj. Častijo pomembne posameznike in jih radi pohvalijo.

Pokušali boste nenavadne jedi, saj je kulinarika Severne Koreje nadvse pestra.

Prav vsak dan v Severni Koreji postreže s čim okusnim in novim. Vseh jedi vsekakor ne znamo poimenovati in mnoge so unikatne ter jih lahko pokusimo le v Severni Koreji. Ampak res, dobro se je in ni boljšega, saj gre tudi ljubezen do novih dežel skozi želodec.

Vse čute boste spočili v prelepi naravi, tudi tega ima Severna Koreja na pretek.

Obala, slapovi, gozdne poti… Vse to, da se spočijejo čuti, polni vtisov začetnih dni. Kajti nam ni dovolj, da v Severno Korejo le vstopimo in jo »odkljukamo«, radi se ji posvetimo in odkrijemo še več.

To je svet, kot si ga ne predstavljamo več.

Ni Facebooka, Instagrama, Googla, McDonaldsa, Starbucksa,… Tega niti poznajo ne. Je to obljubljen svet ali zapor? Vsak meni drugače, a vsekakor je izkušnja obiska Severne Koreje življenjskega pomena, vrnitev k osnovnim vrednotam.

Hitro v Severno Korejo, preden postane podobna preostalemu svetu!

Le kdo bi vedel, kdaj se bo to zgodilo. Morda se bo, morda se ne bo. A vsekakor je še vedno edinstvena in ne gre zamuditi te izkušnje. Ni je države na svetu, ki bi bila vsaj približno podobna Severni Koreji.

Potovanje v Severno Korejo je varno.

In udobno, preizkušeno. Za vse je dobro poskrbljeno, od prenočišč do vodenj in obrokov. Le pravilom moramo slediti in smo povsod zelo dobrodošli.

Cenili boste domači svet, ko se vrnete.

Morda je to eden pomembnejših razlogov. Pogosto se ne zavedamo lastne svobode, ki jo živimo in potrebujemo opomnike. Severna Koreja je izvrsten opomnik, kako lepo nam je tu, kjer smo.

Še kakšen razlog bi lahko našli, a toliko naj bo zaenkrat. Vabimo vas, da se nam pridružite in ne izpustite te možnosti, da obiščete to neverjetno deželo, ki jo je pozabil čas (oz. ki si je sama izbrala svoj čas).

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.