Plesi Slonokoščene Obale

12. julija, 2018 19:54 | Objavil/a: | Komentiraj

Slonokoščena obala je presegla pričakovanja. Nikakor ni “vsakdanja” potovalna destinacija, a še kako vredna obiska. Za vse, ki želijo doživeti pristno Afriko. In se hkrati počutiti dobro, varno. To je potovanje med ljudi. Stika z ljudmi res ni manjkalo in to je tisto, kar nas ponavadi na vseh potovanjih najbolj zanima. Kako tam živijo. Kaj počnejo, kakšne so njihove navade.

Začeli smo v Abidjanu, največjem mestu s skoraj 5 milijoni prebivalcev. Doživeli utrip v središču mesta, na tržnici. Nadaljevali v prestolnico Yamoussoukro, “umetno” načrtovano in zgrajeno mesto, kjer so nas najbolj navdušili krokodili in največja cerkev na svetu. Nato smo zapustili vrvež velemest in se odpravili v naravo in med ljudi. Kulture so se menjale ena za drugo. Najprej smo se srečali s plemenom Yakouba in njihovimi plesi z maskami, nato smo bili na “lovu” s plemenom Dozo, potem spoznali nomade plemena Fulani, občudovali fantastične hiše plemena Senoufo, s katerimi smo tudi zaplesali. Povsod je veliko otrok. Zato je bilo veliko smeha, iger, norčavosti… Obiskali smo šolo, zaplesale so nam zdravilke, preverili smo ponudbo na tržnici, se zapeljali mimo kolonialnih zgradb mesta Grand Bassam in se na koncu se malo spočili ob morju.

Sopotnik Janez je sestavil zanimiv video o različnih plesih, katerim smo bili priča na potovanju. Ogledate si ga lahko spodaj:

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.