Potujmo virtualno – Mauritius

17. maja, 2020 13:24 | Objavil/a: | 1 Komentar
Potopis Mavricij

Potujmo virtualno – Mavricij (Mauritius)

Danes se odpravljamo na zanimivi, rajski otok Mavricij (Mauritius). Ko pomislimo na Mavricij (Mauritius), vidimo pred sabo dolge, lepe plaže in visoke kokosove palme. A Mauritius je veliko več, kot le to. Otok ima pestro zgodovino in veliko naravnih znamenitosti. Zato navduši prav vse, tako ljubitelje plaž iz najlepših razglednic, kot ljubitelje aktivnosti, zgodovine, zanimive kulture.

Port Louis

Na Mavriciju (Mauritiusu) si je res vredno ogledati tudi prestolnico Port Louis. Port Louis je moderno, veliko mesto, tesno prepleteno z indijsko kulturo. Večji del prebivalcev Mavricija (Mauritiusa) ima danes indijsko poreklo, saj so jih Britanci pripeljali na otok v 19. stoletju kot delovno silo. Port Louis nas pouči tudi o zgodovini Mavricija (Mauritiusa). Prvi naseljenci so bili Portugalci, drugi Nizozemci, nato Francozi in nazadnje še Britanci. Otok se je osamosvojil leta 1968. Vsaka kultura je pustila svoj pečat in nastala je kreolska kultura. Port Louis ponuja tudi številne možnosti nakupovanja tako v modernih trgovinah, še posebej outletih, kot na tradicionalnih tržnicah, kjer diši po začimbah, saj prav teh na Mauritiusu veliko pridelajo. Povsod v mestu in okolici je tudi mnogo pisanega cvetja in bujnega tropskega rastlinja, ki še olepšajo podobo ulic. Spoznamo tudi ptiča doda, ki je izumrl leta 1660, a še danes ostaja simbol Mavricija (Mauritiusa).

Grand Bassin, slap Chamarel, zemlja sedmih barv

Najbolj zanimivo je ob jezeru Grand Bassin, ki je kratersko jezero in sveto jezero za vse hindujce na Mavriciju (Mauritiusu). Hindujci verjamejo, da je jezero povezano z njihovo sveto reko Ganges v Indiji. Ob jezeru so kipi hindujskih božanstev in so svetišča, kjer hindujci počastijo svoje bogove. Pot po jugu Mavricija (Mauritiusa) je polna lepih razgledov in uzremo tudi najvišji vrh otoka, goro Piton z 828 m višine. Naslednja lepa postojanka je slap Chamarel, ki ima slabih 80 m padca vode in je zelo slikovit v bujno zeleni okolici. Izjemno zanimiva je tudi zemlja sedmih barv, kjer gre za peščenjak, strjen kamen vulkanskega pepela in prahu z dodatkom različnih materialov, ki ustvarjajo pisan videz in sedem barvnih odtenkov. Obvezen postanek na Mavrciiju (Mauritiusu) je tudi ena od rumerij, kjer lahko poizkusite številne vrste ruma, ki jih pripravljajo.

Odpotujmo virtualno na Mavricij (Mauritius), otok, kjer zaživijo vse naše tropske sanje!

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

1 komentar

  • Gizela Ostrič Maurič says:

    Želim izvedeti kaj več o Mauritiusi.
    Tja potujem novembra ali decembra.

    Hvala in lep pozdrav.
    Gizela

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.