Madagaskar je… tsingy

19. aprila, 2017 20:41 | Objavil/a: | Komentiraj

O kako lepa je narava Madagaskarja. To je otok, poln unikatnih naravnih lepot. Kar nekaj med njimi jih še posebej izstopa. Ena od teh je tsingy oz. »apnenčasti gozd«. Na Gekko potepanjih po Madagaskarju obiščemo Tsingy de Bemaraha ob zahodni obali Madagaskarja. Tsingy de Bemaraha je tudi pod zaščito Unesca in to z dobrim razlogom. Prav zares je edinstven.

Najlepši kraji so pogosto težko dostopni

Tudi s tsingyem de Bemaraha je tako. Najprej je potrebno iz prestolnice Antananarivo poleteti v Morondavo. Od tam pa je pot do tsingya še dolga. Kar nekaj rek je potrebno prečkati na zanimive načine in kar nekaj ceste je sekundarne oz. celo terciarne. Pot je kljub vsemu prijetna in v pričakovanju hitro mine. Postanek tu, postanek tam in že smo na cilju. Za obisk tsingya je potreben cel dan. In tudi tam se je potrebno potruditi. Kar nekaj je hoje gor in dol, ponekod spominja celo na plezanje. A razgledi so fenomenalni, na trenutke se počutimo kot na drugem planetu.

Tsingy je malgaška beseda

V direktnem prevodu pomeni »kraj, kjer ne moremo hoditi bosi«. Prav zares! Gre pravzaprav za kraški pojav. Preko 150 000 hektarov obsega Tsingy de Bemaraha in vse to je bila nekoč apnenčasta planota. Potem pa so erozije in podzemna voda naredili svoje in nastal je ta »gozd apnenčastih igel«. Tsingy je sicer tudi znan po mnogih endemičnih rastlinskih in živalskih vrstah, torej obisk tsingya pomeni tudi podrobno opazovanje okolice.

Če ste za posebna potovanja, obiščite Madagaskar

Tudi zaradi tsingya. Tsingy je obvezen na programu potovanja na Madagaskar. Ko boste z občudovanjem zrli v to izjemno stvaritev narave, boste zadovoljni s svojo odločitvijo. To so kraji prav zares daleč stran od našega ponorelega sveta. Tam smo le mi in narava.

Kategorije: ,

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.