Potujmo virtualno – Japonska, 2. del

Še enkrat vas povabimo virtualno na Japonsko. Ta lepa in zanimiva dežela vzhajajočega sonca si enostavno zasluži dva virtualna potopisa. Tokrat gremo ven iz Tokya, proti podeželju in nato vse do Hirošime ter na koncu še v Kyoto, kjer se tradicija meša s sodobnostjo.

Japonsko podeželje

Takayama in Shirakawa-go sta dve podeželski naselji, kjer je marsikaj tako, kot je že stoletja. Lesene hiške in notri stene iz papirja. Veliko je tradicionalnih restavracij, kavarn, tudi svetišč in v tradicionalna oblačila oblečenih domačinov. To je Japonska, kot si jo predstavljamo iz kakšnega filma.

Hirošima in Miyajima

Neslavni zgodovinski dogodek še danes močno zaznamuje lepo Hirošimo. Spominski park miru ljudem ne pusti, da pozabijo na napad z atomsko bombo, ki je izbrisal celo mesto. Edina stavba, ki je preživela bombo, stoji še danes. Blizu Hirošime je otok Miyajima, ki je pravi romarski kraj za Japonce, saj je tam polno svetišč in tam so tudi slikovita vrata tori sredi zaliva. Na najvišji del Miyajime se je možno tudi vzpeti in ob poti je polno zanimivih postankov.

Kyoto

Kulturna prestolnica Japonske je mesto, ki ima tako moderni, kot tradicionalni del. Zelo je zanimiv in iz Kyota je možno narediti tudi kar nekaj izletov do bližnjih znamenitosti. Te so bambusov gozd, tempelj več sto vrat tori Fushimi Inari, pokopališče Koyasan, nekdanja prestolnica Nara s prijaznimi jeleni in še več. V mestu je najbolj zanimivo v predelu, kjer so gejše, kjer so tipične tradicionalne japonske hiške in z malo sreče kakšno gejšo tudi uzremo.

Odpotujmo torej virtualno še enkrat po zanimivi Japonski. Japonska je res drugačen svet. Je civiliziran in moderen svet, a živi čisto po svoje in ne manjka nenavadnih navad ljudi. Tokrat virtualno, ko bo možno, pa zares ponovno na Japonsko. Najraje v času cvetenja češenj, saj je takrat Japonska še posebej lepa.

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

2 komentarja

  • Andrej Pipan says:

    Z veseljem pogledava vaš fimlček in nama popestri dan. v pričakovanju na nove dogodivščine.

  • Blaž says:

    Fajn vsebine. Ravno toliko prikazanega, da se človeku zalušta 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.