Indonezija, oh naša Indonezija

12. marca, 2018 09:09 | Objavil/a: | Komentiraj

Po dolgih letih vračanja v Indonezijo, je ta neverjetna država še kar na vrhu našega seznama najljubših destinacij. Razlogov za to je neskončno. Raznolikost otokov. Vsak je država zase. Kulture. Skoraj toliko je različnih, kot je otokov. Pristnost. Indonezija ohranja svoj značaj. Ljudje. Hudomušni, zanimivi, prijetni. Narava. Spektakularne lokacije. Morje. Hrana.

Naših najljubših otokov je kar pet. Java je obvezno na seznamu. Je središče skupne indonezijske identitete. Lokacija izjemnih naravnih in ustvarjenih znamenitosti. Borneo naseljujejo poleg ljudi tudi ljudem tako zelo podobni orangutani. In tam je gosta džungla kot iz filmov. O Baliju bi lahko pisali knjige. Za kuliso množičnega turizma se na tem otoku skriva izjemna kultura in tam so kotički kot iz najlepših tropskih sanj. Sulawesi ima Tano Torajo s slikovitimi hišami, zanimivimi navadami domačinov in neskončnimi riževimi polji. Plus še marsikaj, kar je treba doživeti. Flores, najbolj odmaknjen, tam daleč na vzhodu. Komodoški varani, sanjski otočki in plaže, vulkan z jezeri nerealnih (a naravnih) barv.

Naj vas fotografije, posnete na naših potovanjih, popeljejo v svet države s tisoči otokov. Poleti se nam lahko pridružite na našem potovanju po “Naj petih” med njimi.

Kategorije: ,

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.