Gekkotova obletnica (2 leti)

25. marca, 2016 19:00 | Objavil/a: | Komentiraj

Kar naenkrat je bil na koledarju marec 2016. Dve leti sta že minili, odkar smo Gekko potovanja predstavili svetu. Res je, čas gre hitro. Res je tudi to, da smo v tem času doživeli za vsaj 3x toliko let. Morda celo več. Že vsako posamezno potovanje je zgodba zase in nabere dogodkov za več kot le toliko dni, kot jih šteje. Naših potovanj je bilo v teh dveh letih kar precej! Torej, po eni strani je šlo hitro, po drugi pa se je zgodilo več, kot lahko umestimo v te dve leti.

Tanzanija, Indonezija, Južna Afrika, Eritreja, Etiopija, Japonska, Madagaskar, Sudan. Vse to in še kaj smo prepotovali z našimi skupinami, vmes pa si privoščili tudi nekaj samostojnih potovanj. Raziskovalnemu duhu ni nikoli dovolj! Naši individualni popotniki so tem državam dodali še kar nekaj drugih. Kar nekaj vas se nam je pridružilo na več kot enem potovanju. Tako skupinsko kot individualno. Še en dokaz, da gremo v pravo smer.

Gekko vedno v naših mislih

Res je. Gekko potovanja niso le služba, kamor bi šli za nekaj ur na dan. So vedno in povsod zraven. Naj bo miren sobotni večer v domači dnevni sobi, ko npr. reče eden od naju: »ti, saj res, kaj pa če bi se lotili še programa za Malawi?«, ali pa dan ob morju na kratkih počitnicah, ko vsak primeren trenutek izkoristiva za Gekko. Gekko je vedno zraven. Nikakor ni nikoli odveč, je del našega življenja in tako nam je tudi všeč.

Kako lepo je pravzaprav delati tisto, kar imaš rad. To je res velika sreča in privilegij. Ko služba ni nekaj, kar vklopiš in odklopiš, ampak je del tebe, je tvoje veselje. Mar pride trenutek, ko vse skupaj povsem odklopimo? Zelo redko. Že dolgo je tako. Le da je bilo prej to načrtovanje novih samostojnih potovanj, zdaj pa je tukaj Gekko. Idej za novosti in izboljšanje nikakor ne zmanjka in jih verjetno nikoli ne bo.

Gekko na začetku in danes

Na začetku je bilo veliko negotovosti in vprašanj. Ni bilo vse jasno, ni bilo nobene garancije, da bo uspelo. A v življenju je potrebno tudi tvegati. Postaviti prav vse na kocko in poizkusiti s tistim, kar si res želiš. Vložiti veliko dela in svojega časa, zasebnosti. Vsak pred svojim računalnikom sva upala na odziv. Kar nekaj uric in dni se je vleklo in kar nekajkrat se je postavilo vprašanje, kaj pa če ne bo nič. Potem se je počasi začelo dogajati. Speljali smo prvo potovanje in pridobili prve zadovoljne sopotnike. Ja, dobra odločitev je bila! In Gekko je počasi postajal samozavestnejši.

Po dveh letih Gekko samozavest še vedno pridobiva, a zdaj ima trdnejšo podlago. Dokazov, da gremo v pravo smer je iz potovanja v potovanje več. Še vedno se maksimalno trudimo in Gekkotu namenjamo vse možne trenutke. Ničesar ne jemljemo za samoumevno. A veselje in zadovoljstvo sta tukaj. Zagon nam dajejo pozitivni odzivi in nova povpraševanja. Lotimo se vsakega izziva. Gekko potovanja imajo še veliko prostora, ki ga bomo lahko zapolnili in izpopolnili.

Gekkotova prihodnost

Samo o vseh idejah bi lahko napisala samostojen članek. Naj samo omenim, da bo pestro. Naš zemljevid sveta želimo še bolj pobarvati. Novosti prihajajo. Kljub temu pa ostajamo to, kar smo si zadali že na začetku. Majhna turistična agencija z butičnim pristopom. Z nasmehom stopamo v svet. Po dveh letih si želimo še mnogo let z Gekko potovanji.

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.