Južna Afrika je izjemno raznolika. Med najpopularnejše točke za obisk zagotovo spada slavna Garden Route. Tam niso le gozdovi, obmorska mesta in plaže, temveč tudi polno tematskih parkov, kraške jame, številni gorski prelazi, vinske ceste in nojeve farme. Preberite, katerih je tistih pet točk na tej poti, ki jih ne smete izpustiti. Seveda vse obiščemo na naših potovanjih po Južni Afriki.

1. Stellenbosch

Središče južnoafriške proizvodnje vina je lepo urejeno univerzitetno mesto s »sredozemskim« podnebjem, za katerega so značilna vroča in suha poletja ter hladne, mokre zime. Okolica mesta je dobesedno posejana z vinogradi in vinskih kleti, ki ponujajo pokušanje vina, ne zmanjka! Kot najboljša slovijo v Stellenboschu bela vina, med rdečimi iz tega okrožja pa je na prvem mestu Cabernet Sauvignon.

2. Plettenberg Bay

Plettenberg Bay je znan po svoji dih jemajoči obali in dolgih peščenih plažah. Temperatura morja tukaj ni najprimernejša za plavanje, je pa morje v poletnih mesecih dovolj toplo za kakšen kratek skok.  V okolici zaliva se nahajajo številni tematski parki, kjer se lahko pobližje spoznaš z številnimi afriškimi živalmi. Naš najljubši je Tenikwa Wildlife Sanctuary, kjer od blizu spoznamo afriške mačke.

3. Tsitsikama

Tsitsikama je eden izmed najlepših narodnih parkov v Južni Afriki. Visoke pečine, reke, slapovi in spektakularno postavljeni tridelni viseči most prek reke Storms. Za bolj avanturistične duše je v neposredni bližini  Bloukrans bridge, z 216m najvišji komercialni bungge skok na svetu.

4. Oudtshoorn

Na drugi strani gorovja, ki ločuje obalo od Klein Karoo, leži Oudtshoorn. Tu se nahajajo številne nojeve farme, kjer se pobližje spoznamo z največjo ptico na svetu.  Noj tehta med 90-130kg, oči ima večje od možganov, visoki so od 1.8-2.7 metra, živijo do 75 let, 65km/h pa je največja hitrost. So največja živeča vrsta ptic, a ne morejo leteti. Smo omenili, da ga lahko tudi zajahate?

5. Betty’s Bay

Eno izmed redkih območji na obali kjer živijo Afriški pingvini. Znani kot oslovski pingvin ali črno nogi pingvin. Je vrsta pingvina, ki živi v Afriki. Morske ptice, ki ne letijo, prilagojene za življenje v vodi.

Vas naši razlogi prepričajo? Še več jih je, seveda in tisoč besed težko opiše lepoto Garden route, najbolje je te prelepe kraje doživeti od blizu!

 

Kategorije: ,

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.