Etiopijo imamo preprosto nadvse radi

Gekkoti v vsaki deželi, kamor potujemo, najdemo tisto nekaj, zaradi česar jo vzljubimo. A pri Etiopiji nismo kaj dosti iskali. Preprosto radi jo imamo že od prvega stika in tam se počutimo kot v svojem drugem domu. Vsakega vračanja v Etiopijo se razveselimo. Ja, komaj čakamo, da jo vzljubite tudi vi – z nami!

Vemo, kakšno je vsakodnevno življenje v Etiopiji

Saj smo ga izkusili. Poleg zgodovine, geografije, politike, sociale in podobnih resnih tematik Etiopijo dobro poznamo v njenem vsakdanu. Bivali smo tam pri naših etiopskih prijateljih, kuhali v njihovi kuhinji, z njimi hodili na kavice in v kino. Zato nam je Etiopija še bolj zlezla pod kožo.

Z vsakim vnovičnim potovanjem po Etiopiji smo naš program še izboljšali

Zato smo res ponosni na to, kar ponujamo in za našim programom trdno stojimo. Imamo izvrstno lokalno ekipo sodelavcev, s katerimi lahko uresničimo to, kar smo si zadali.

Zdaj je čas za obisk etiopskih plemen, preden »izginejo«

Etiopija se modernizira. Ceste se gradijo. Plemena se asimilirajo v »normalno« vsakodnevno civilizirano življenje. Ta postopek se zdi počasen, a že mi v letih, ko Etiopijo obiskujemo, opažamo spremembe. Zato je zdaj pravi čas. Plemena so še vedno tam, kjer so že stoletja. Takšna, kot so že stoletja. So unikatna in nekaj izjemno posebnega. Obisk plemen je kot skok v drugi čas. V čas, ki počasi v sodobnem, hitrem tempu življenja, izginja.

Naše potovanje po Etiopiji je ravno prav udobno in ravno prav avantura

Program smo zasnovali tako, da vsako noč spimo v urejenih sobah s kopalnico (hoteli ali gostišča), saj je to večinoma povsod na voljo in zakaj ne. Vsi vemo, da spočiti še z večjim veseljem stopimo v nov dan. A s tem je naša Etiopija še vedno avantura. To že v osnovi Etiopija je, saj je nadvse posebna in drugačna od nam znanega sveta. Na našem potovanju je tudi veliko in še več dodatkov, ki ga naredijo avanturističnega.

Povedali vam bomo, kje imajo odličen avokadov sok, sočno injero in eno najboljših kavic na svetu

Preizkusili smo številne etiopske »sokovnice«, kavarne in restavracije. Zato imamo svoj izbor in stojimo za njim (injera morda ne bo vsakomur tako ljuba, kot nam, a poskusiti je treba).

Naučili vas bomo plesati po etiopsko

Ja, tudi to znamo. Morda ne točno tako, kot je treba, a saj veste. Če je od srca, potem je pravo.

Kategorije:

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.