Potujmo virtualno – Bali, Indonezija 

Odpotujmo virtualno na Bali! Bali je eden od otokov velikega arhipelaga, poznanega kot Indonezija. Velja za rajski tropski otok, včasih poznan tudi kot »otok bogov«. Bali je mnogo več kot le počitniška destinacija. Je pravi mali mikrokozmos, kjer domačini živijo svoj poseben ritem in imajo nadvse zanimivo kulturo.

Balijci so nadvse prijetni in gostoljubni do tujcev

Balijci so hindujci, a njihov hinduizem nima veliko skupnega z indijskim hinduizmom. Balijci so sicer tudi zelo gostoljubni, prijazni, hudomušni ljudje, ki radi navezujejo stike in ko jih dobro spoznamo, so pravi prijatelji. Danes bomo na Baliju obiskali obmorski del okrog letališča Kuta, potem bomo šli v Ubud, poznan po riževih terasah ter kot kulturna prestolnica otoka. Ubud je tudi najprimernejši kraj za dobre namestitve čisto po balijskem načinu gradnje in urejanja prostorov. Iz Ubuda bomo šli tudi v največji balijski tempelj Besakih, videli balijske obrede tik po njihovem novem letu.

Večina Balijcev se imenuje Wayan, Made, Nyoman in Ketut

Obiskali bomo vodni tempelj Ulun Danu Bratan ter se sprehodili po sanjsko lepih riževih terasah Jatiluwih. Nekaj besed bomo namenili izvrstni kulinariki Balija ter se na koncu podali še na sam sever otoka, kjer je naselje Lovina s slikovito črno vulkansko plažo. Bali je ne glede na to, koliko obiska ima in kako dobro je poznan, zelo zanimiv in vedno prijeten. Bali ponuja tudi mnogo več kot le počitnice ob morju, hkrati je tudi dobra izhodiščna točka za raziskovanje preostalih otokov Indonezije. Bali je tudi primerna destinacija za vse družine, ki se odločajo za prvo daljše in bolj oddaljeno potovanje z otroci, saj je nadvse prilagojen tudi otrokom in Balijci sami imajo otroke zelo radi. Govorili bomo tudi o kar nekaj zanimivostih Balija, med drugim o čisto posebnih balijskih imenih.

Ja, Bali je res poseben in zanimiv, najlepše pa je to, da Balijci sami zelo cenijo svojo kulturo in tradicijo ter ju negujejo in to je zaslediti na vsakem koraku. Gremo na Bali!

 

Kategorije: , ,

Blog napisal/a Matej Hudovernik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.