Turčija

Istanbul, najlepša antična mesta, Kapadokija

Čudovita Turčija kar poka od znamenitosti. Obiskali bomo zahodni del te velike države in dobro spoznali njene največje lepote. Začeli bomo v mestu vseh mest, Istanbulu. Nadaljevali preko tradicionalne Burse v Bergamo z antičnim Pergamonom. Seveda nam ne uide izjemni antični Efes, naravi pa se bomo čudili v Pamukkalah. V Antalyi si bomo privoščili malce počitniškega vzdušja, nadaljevali pa po stari karavanski poti v Kapadokijo. Pravljična dežela Kapadokija bo prevzela vsakogar. Vsebinsko izjemno bogato potovanje bomo zaokrožili v prestolnici Ankari, še enkrat pomahali Istanbulu v slovo, do naslednjič.

ČAS POTOVANJA26.4.2020 - 3.5.2020
TRAJANJE POTOVANJA8 dni
VELIKOST SKUPINE8 - 16 oseb
CENA700€ + letalska karta
PRIJAVEZbiramo prijave

PROGRAM POTOVANJA

1. dan Maribor – Ljubljana – Istanbul – ogled mesta

Jutranji polet iz ljubljanskega ali bližnjega (v tem primeru je organiziran prevoz do letališča) letališča v Istanbul. Pristanek sredi dneva. Vožnja v središče mesta. Popoldan spoznamo središče velemesta na dveh celinah. Presenetijo nas ostanki nekdanjega hipodroma, obiščemo čudovito Modro mošejo s šestimi minareti ter Hagio Sophio, najveličastnejšo zgradbo v Istanbulu z neverjetno zgodovino. Večerja in nočitev.

2. dan Istanbul – Bursa – Bergama

Zjutraj zapustimo Istanbul in se zapeljemo proti Bursi. Bursa je izjemno lepo, tradicionalno turško mesto, nekoč zelo pomembna postojanka na starodavni Svileni cesti. V Bursi si ogledamo Zeleno mošejo z mavzolejem iz 15. stoletja ter Veliko mošejo iz 14. stoletja. Obiščemo tudi Koza Han, nekdanji karavanseraj, danes znan kot »svileni« bazar. Po obisku Burse nadaljujemo z vožnjo v Bergamo. Prihod v Bergamo proti večeru. Večerja in nočitev.

3. dan Bergama – Pergamon – Asklepij – Kušadasi

Zjutraj se odpeljemo proti antičnemu Pergamonu. To je eno od sedmih mest Janezovega razodetja. Tam obiščemo antični Pergamon, slikovito in lepo ohranjeno akropolo nad sodobnim mestom. V Galenovem zdravilišču Asklepion izvemo vse o tem, kako so zdravili v antiki.  Ogledamo si tudi fascinantno »Rdečo baziliko«, znotraj katere je nekoč stala cerkev, ena od sedmih cerkva razodetja. Pozno popoldan zapustimo Pergamon in se zapeljemo v Kušadasi. Kušadasi je počitniško obmorsko naselje, kjer se prileže večerni sprehod po živahnih ulicah. Večerja in nočitev.

4. dan Kušadasi – Efez – Pamukkale

Zjutraj se zapeljemo do vhoda v antični Efez in se podamo na raziskovanje. Efez slovi kot eno najlepših antičnih mest. Sprehodili se bomo po nekdanjih avenijah, preverili akustiko antičnih gledališč, občudovali čudovito Celziusovo knjižnico. Po obisku Efeza nadaljujemo z vožnjo v Pamukkale, kjer nas pričaka naravno čudo, »bombažni grad«, nad katerim so ostanki še enega antičnega mesta, Hierapolisa. Zapeljemo se do vhoda v antični Hierapolis z največjo nekropolo na anatolskih tleh. Sprehodimo se čez celotno dolžino antičnega mesta in zatem spustimo po belem hribu Pamukkal, neverjetnem naravnem čudu, kjer je narava ustvarila neskončno majhnih belih bazenčkov s turkizno vodo. Večerja in nočitev.

5. dan Pamukkale – Antalya

Zjutraj zapustimo Pamukkale in se preko hribov zapeljemo proti Antalyi. Sredi dneva prispemo v milijonsko Antalyo, ki ima poleg modernih zgradb in velikih hotelov tudi izjemno lepo ohranjen stari del mesta, ki je poln slikovitih trgovinic ter živahnih lokalov. Sprehodimo se preko starega dela mesta, kjer našo pozornost pritegnejo ostanki Rimskega zidu, zanimivi flavtni minaret in stolp z uro. Najbolj prijetno je v starem pristanišču, do katerega vodijo vrveče, ozke uličice. Večerja in nočitev.

6. dan Antalya – Konya – Kapadokija

Zgodaj zapustimo Antalyo in se zapeljemo najprej ob obali, potem skozi gorovje na osrednjo anatolsko planoto. Tam nas sredi dneva čaka postanek v mestu Konya, kjer obiščemo mavzolej velikega sufijskega mistika in filozofa, Rumija Mevlane. Mevlanino sporočilo svetu je polno ljubezni. Po obisku nadaljujemo z vožnjo po stari karavanarski poti preko anatolske planote do čudovite stvaritve narave, pravljične dežele Kapadokije. To je svet, kjer zaživi domišljija, več kot zasluženo svetovno znana znamenitost. Večerja in nočitev.

7. dan Kapadokija

Cel dan je namenjen spoznavanju Kapadokije. Naredimo neskončno foto postankov ter postankov za krajše sprehode med pravljičnimi stožci iz peščenjaka. Vsaka dolina ima drugačne oblike. Obiščemo tudi podzemno mesto in v skalo vklesane cerkve zgodnjega krščanstva. V naselju Avanos se spoznamo s turško keramiko in umetnostjo izdelave turških preprog. Sprehodimo se tudi skozi Čavušin, zapuščeno mesto, vrezano v skalo ter skozi sloviti muzej na prostem v Göremah. Proti večeru povratek v hotel, večerja in nočitev.

8. dan Kapadokija – Istanbul – Ljubljana – Maribor

Vožnja na letališče Kayseri/Nevsehir. Polet preko Istanbula v Ljubljano/bližnje letališče (v tem primeru še prevoz do Ljubljane). Konec potovanja.

CENA POTOVANJA:

780€ na osebo v dvoposteljni sobi pri 8-12 osebah + letalska karta (prbl. 350-400€, februar 2020);
700€ na osebo v dvoposteljni sobi pri minimalno 13 osebah + letalska karta (prbl. 350-400€, februar 2020)

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo potovanja
 • Vodenje slovenskega vodnika
 • Lokalnega vodnik in voznika
 • Nočitve po programu (7x nočitev v standardnih hotelih (3***/4****))
 • Vsa prehrana po programu (7x zajtrk, 7x večerja)
 • Vse prevoze po programu (potujemo z večjim kombijem ali minibusom, odvisno od velikosti skupine)
 • Vse vstopnine po programu

CENA NE VKLJUČUJE:

 • Mednarodni let (prbl. 350-400€, februar 2020)
 • Prevoz do bližnjega letališča, če odhod ni iz Ljubljanskega

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • Doplačilo za enoposteljno sobo (120€)
 • Napitnine 40€
 • Zdravstveno zavarovanje za tujino

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.

Ime in priimek, naslov, ID za DDV (v primeru, da račun plačuje pravna oseba):

(v primeru obročnega odplačevanja –
možno samo v primeru da plačuje fizična oseba):

V primeru, da ste zgoraj označili z DA in želite, da mi poskrbimo za dodatno zavarovanje, potem od vas potrebujemo še vaš datum rojstva in davčno številko.

(če sopotnika še nimate, pustite prazno in vam ga mi skušamo poiskati)

Način prijave:

Izpolnite prijavnico, pritisnite na gumb pošlji in prijavnica bo poslana direktno na naš e-mail naslov. Na naš email naslov: info@gekko-potovanja.si, pa nam pošljite kopijo 2. in 3. strani vašega potnega lista.  Kopija prijavnice bo poslana tudi na vaš e-mail naslov. Predlagamo, da kopijo izpolnjene prijavnice shranite za vašo osebno dokumentacijo.

S strinjanjem s splošnimi pogoji prijave jamčite za verodostojnost podatkov, ter s tem da ste seznanjeni s programom potovanja in splošnimi pogoji poslovanja turistične agencije Trud.

Sem seznanjen, da mora biti potni list ob vstopu v deželo, v katero potujem, veljaven še 6 mesecev.

Postopek po prejemu prijave:

Po prejemu prijave boste iz strani turistične agencije Izletnik prejeli pogodbo o potovanju in položnico za plačilo akontacije. Po plačilu akontacije je vaše mesto na potovanju zagotovljeno.

Tri tedne pred odhodom na potovanje boste prejeli položnico za preostanek plačila.

Prav tako boste tri tedne pred odhodom na potovanje prejeli obvestilo pred odhodom, kjer boste našli podrobne informacije za uspešno pripravo na potovanje.

 Plačilni pogoji:

 • Ob prijavi se plača akontacija v višini letalske vozovnice ter stroški prijave v višini 15€. To se plača najkasneje v treh dneh po prejemu položnice (oziroma kot je določeno ob prejemu pogodbe). Preostanek se plača 21 dni pred odhodom.
 • Možno je brezobrestno plačilo na obroke. Največje število obrokov je 12. Po zagotovitvi potovanja plačate letalsko karto (v celoti), ter 30% zneska aranžmaja, preostali znesek aranžmaja (70%) pa se razdeli na obroke in se zanj sklene pogodba o plačilu preko direktne obremenitve.

Zavarovanje rizika odpovedi:

 • Odstopnina znaša 5% od vrednosti potovanja za ceno aranžmaja , zanjo pa se je potrebno odločiti ob prijavi.
 • Če za potovanje niste vplačali odstopnine in ga odpoveste, ste dolžni agenciji povrniti stroške, ustrezno od časa, ki je ostal do začetka potovanja. V skladu s splošnimi pogoji.

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.