Libanon

Stik Bližnjega vzhoda in Mediterana na temeljih bogate zgodovine

V Libanonu en trenutek zremo v visoke, moderne stavbe, v drugem pa se sprehajamo po suku, kjer se nam zdi, kot da smo v nekem drugem času in kulturi. Občudujemo fantastične ostanke rimskega obdobja, stare tudi po 2000 let in navduši nas križarski grad z neverjetno lokacijo. Libanon se ponaša tudi z lepo naravo, slikovitimi razglednimi točkami in pravljičnimi jamami ter soteskami. Vse to je le začetek. Dodajmo še prijazne, nadvse gostoljubne in tujcev vesele domačine ter slastne libanonske jedi in tukaj je recept za zanimivo in nepozabno potovanje. Povrhu vsega je še udobno, saj smo ves čas nastanjeni v Bejrutu, od koder se odpravljamo na dnevne izlete, kajti razdalje v Libanonu niso velike.

ČAS POTOVANJA30.9.2020 - 5.10.2020
TRAJANJE POTOVANJA6 dni
VELIKOST SKUPINE10 - 20 oseb
CENAod 1100€
PRIJAVEZbiramo prijave

PROGRAM POTOVANJA

1. dan LJUBLJANA/BENETKE/ZAGREB – BEJRUT

Prevoz na odhodno letališče (če polet ni iz Ljubljane) in polet proti prestolnici Libanona, Beirutu. Pristanek v Beurutu v zgodnjih urah 2. dne potovanja. Prevoz v hotel in kratka nočitev.

2. dan BEJRUT – ogled mesta – jama Jeita – Faqra – Bejrut

Dopoldan si ogledamo prestolnico Libanona, Bejrut. Obiščemo Golobjo skalo, obalno promenado ter se zapeljemo skozi središče mesta, ki ga država vztrajno prenavlja v moderno metropolo. Povsod se gradi in nove, privlačne stavbe se dvigajo više in više. Ogledamo si tudi Narodni muzej, kjer se spoznamo s staro zgodovino Libanona. Popoldan se zapeljemo do kompleksa kraških jam Jeita. Tam nas žičnice popeljejo do izhodišča. Ogledamo si najlepše dele jam, ki so med drugim kandidirale za eno od novih sedmih naravnih čudes sveta.  Zatem se zapeljemo še v Faqro na 1500 m nadmorske višine, kjer si ogledamo ostanke lepo ohranjenega rimskega templja. Proti večeru vrnitev v naš hotel v Bejrutu. Večerja in nočitev.

3. dan BEJRUT – Baalbek – Ksara – Bejrut

Danes se vozimo proti dolini Beqaa, da pridemo do cilja, enega najpomembnejših zgodovinskih krajev na svetu. Obiskali bomo ruševine Baalbeka, najlepše Rimske ruševine v Libanonu, ki so tudi zaščitene pod Unescom. Ogledamo si Jupitrov, Bakhusov, Venerin tempelj ter Veliko sodišče in Heksagonalno sodišče. Najbolj impresiven je veličasten Bakhusov tempelj. Ne manjka zanimivih detajlov in le občudujemo lahko nekdanje graditelje. Zatem nadaljujemo proti vasici Taanayel ob istoimenskem jezeru. Tam si privoščimo sprehod in uživamo v prelepih razgledih na slikovito okolico. Popoldan še vožnja v območje Ksare, kjer obiščemo vinsko klet in imamo pokušino libanonskih vin. Proti večeru vrnitev v naš hotel v Bejrut. Večerja in nočitev.

4. dan BEJRUT – Harissa – Byblos – Tripoli – Bejrut

Zjutraj se zapeljemo v Harisso, kjer se z žičnico povzpnemo do kipa Notre dame oz. Naše gospel Libanonske. Od tam se nam odpre fantastičen razgled na mesti Bejrut in Jounieh spodaj. Po povratku na izhodišče nadaljujemo v Byblos, eno najstarejših konstantno naseljenih mest na svetu. Že 5000 let brez prestanka tukaj žive ljudje. V Byblosu obiščemo mestno citadel, cerkev Sv. Janeza ter staro pristanišče. Popoldan vožnja do soteske Baatare, kjer si ogledamo eno od naravnih čudes Libanona, slap Balaa, ki se spušča 255 m skozi več kraških jam, ki so znane tudi kot Jame treh mostov. Parvo čudo narave, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Še vožnja v Tripoli, ki je znan tudi kot prestolnica libanonskega severa. Tripoli ima zanimivo zgodovino in precejšnji del mesta je lepo ohranjen še iz Otomanskih in Mameluških časov. Sprehodimo se po starem delu mesta, kjer se suki in khani (tržnice) nadaljujejo eden v drugega in kar vrvijo od življenja in kjer je še vedno 12 zgodovinskih mošej ter kar nekaj hamamov, otomanskih javnih kopališč. Proti večeru povratek v naš hotel v Bejrutu. Večerja in nočitev.

5. dan BEJRUT – Sidon – Tyre – Bejrut

Danes bomo obiskali južni del Libanona. Prva postojanka bo mesto Sidon, živahno trgovsko in administrativno središče, ki se ponaša z zanimivim Križarskim gradom, ki se dviga nad mestnim pristaniščem. Kratek sprehod tudi skozi star del mesta, kjer se prepletajo ozke uličice in trgovinicam ni videti ne konca ne kraja in občutek imamo, kot da smo se znašli v nekem drugem času. Nadaljujemo v mesto Tyre, ki se tudi ponaša s pestro zgodovino in je bilo nekoč otok. Danes moderno mesto še hrani ostanke preteklosti, med katerimi izstopata rimska Slavolok zmage ter Hipodrom, ki je pod Unescovo zaščito in je izjemen tako zaradi velikosti, kot zato, ker je lepo ohranjen. Proti večeru vrnitev v naš hotel v Bejrut. Večerja in nočitev.

6. dan BEJRUT – LJUBLJANA/BENETKE/ZAGREB

Zgodaj zjutraj vožnja na letališče v Bejrutu in polet preko vmesnega letališča proti ljubljanskemu ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja v Ljubljano). Konec potovanja.

CENA POTOVANJA:

1.100 € (najmanj 20 potnikov),
1.190 € (najmanj 15 potnikov),
1.260 € (najmanj 10 potnikov),

CENA VKLJUČUJE:

 • mednarodni letalski prevoz v Bejrut in nazaj
 • prevoz do odhodnega letališča
 • 5x namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Bejrutu z zajtrkom in večerjo
 • vse prevoze po programu
 • vse oglede po programu
 • spremstvo slovenskega vodnika in lokalnih spremljevalcev
 • zdravstveno zavarovanje

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • enoposteljna soba 160 evrov
 • napitnine 40 evrov
 • dodatnih ogledov, ki niso omenjeni v programu

VIZUM:

 • vstopni vizum prejmemo brezplačno na letlišču v Beirutu, potrebujemo le najmanj 6 mesecev veljavni potni list;

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.

Ime in priimek, naslov, ID za DDV (v primeru, da račun plačuje pravna oseba):

(v primeru obročnega odplačevanja –
možno samo v primeru da plačuje fizična oseba):

V primeru, da ste zgoraj označili z DA in želite, da mi poskrbimo za dodatno zavarovanje, potem od vas potrebujemo še vaš datum rojstva in davčno številko.

(če sopotnika še nimate, pustite prazno in vam ga mi skušamo poiskati)

Način prijave:

Izpolnite prijavnico, pritisnite na gumb pošlji in prijavnica bo poslana direktno na naš e-mail naslov. Na naš email naslov: info@gekko-potovanja.si, pa nam pošljite kopijo 2. in 3. strani vašega potnega lista.  Kopija prijavnice bo poslana tudi na vaš e-mail naslov. Predlagamo, da kopijo izpolnjene prijavnice shranite za vašo osebno dokumentacijo.

S strinjanjem s splošnimi pogoji prijave jamčite za verodostojnost podatkov, ter s tem da ste seznanjeni s programom potovanja in splošnimi pogoji poslovanja turistične agencije Trud.

Sem seznanjen, da mora biti potni list ob vstopu v deželo, v katero potujem, veljaven še 6 mesecev.

Postopek po prejemu prijave:

Po prejemu prijave boste iz strani turistične agencije Izletnik prejeli pogodbo o potovanju in položnico za plačilo akontacije. Po plačilu akontacije je vaše mesto na potovanju zagotovljeno.

Tri tedne pred odhodom na potovanje boste prejeli položnico za preostanek plačila.

Prav tako boste tri tedne pred odhodom na potovanje prejeli obvestilo pred odhodom, kjer boste našli podrobne informacije za uspešno pripravo na potovanje.

 Plačilni pogoji:

 • Ob prijavi se plača akontacija v višini letalske vozovnice ter stroški prijave v višini 15€. To se plača najkasneje v treh dneh po prejemu položnice (oziroma kot je določeno ob prejemu pogodbe). Preostanek se plača 21 dni pred odhodom.
 • Možno je brezobrestno plačilo na obroke. Največje število obrokov je 12. Po zagotovitvi potovanja plačate letalsko karto (v celoti), ter 30% zneska aranžmaja, preostali znesek aranžmaja (70%) pa se razdeli na obroke in se zanj sklene pogodba o plačilu preko direktne obremenitve.

Zavarovanje rizika odpovedi:

 • Odstopnina znaša 5% od vrednosti potovanja za ceno aranžmaja , zanjo pa se je potrebno odločiti ob prijavi.
 • Če za potovanje niste vplačali odstopnine in ga odpoveste, ste dolžni agenciji povrniti stroške, ustrezno od časa, ki je ostal do začetka potovanja. V skladu s splošnimi pogoji.

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.