Južna Koreja

V času čudovitih jesenskih barv

Južna Koreja je fascinantna mešanica tradicije in sodobnosti, unikatno samosvoja. Nudi nam na stotine različnih, zanimivih jedi z nenavadnimi sestavinami. Znamenitosti je več kot dovolj, med njimi pa zagotovo izstopa otok Jeju s čudovitimi plažami in številnimi naravnimi čudesi.

ČAS POTOVANJA23.10.2018 - 4.11.2018
TRAJANJE POTOVANJA13 dni
VELIKOST SKUPINE8 - 16 oseb
CENA1900€ + letalska karta
PRIJAVEZbiramo prijave
Južna Koreja

POUDARKI POTOVANJA

 • Južna Koreja kot celota – fascinantna mešanica tradicije in sodobnosti, unikatno samosvoja;
 • Južnokorejska kulinarika – na stotine različnih, zanimivih jedi z nenavadnimi sestavinami;
 • Seoul – metropola in prestolnica, ultra moderno mesto s pridihom tradicije;
 • DMZ – ostanek hladne vojne, strogo nadzorovana meja med Severno in Južno Korejo;
 • Mount Seorak – lepo urejen nacionalni park, granitna pokrajina, lepe poti, slapovi, templji;
 • Samwhasa – nočitev v samostanu, edinstveno doživetje in pristen stik s korejsko tradicijo;
 • Hahoe vas – zelo lepo ohranjena in vzdrževana tipična tradicionalna vas, polna zanimivosti!
 • Gyeongju – prijetno mesto, polno zanimivosti in znamenitosti, možnost različnih aktivnosti:
 • Bulguksa tempelj in jama Seokguram – dva kraja pod Unescovo dediščino, oba izjemna!
 • Busan – pristaniško mesto z zanimivo ribjo tržnico s pestro ponudbo;
 • Jeju – najbolj znan počitniški otok, poln lepot in mnogih znamenitosti, med katerimi izstopata Seongsan Ilchubong, skoraj popolnoma okrogel ostanek starodavnega vulkana ter jama z lavinimi stebri. Oba pod zaščito Unesca.

KONKRETNI PODATKI

ČAS POTOVANJA: 23.10.2018 – 4.11.2018
TRAJANJE POTOVANJA: 13 dni
VELIKOST SKUPINE: 8 – 16 oseb;
VODENJE: Matej Hudovernik + lokalni vodniki;
PREVOZI: letala, avtobus/ minibus;
PREHRANA: 10x zajtrk, 1x večerja
PRENOČEVANJE: 8x nočitev v standardnem hotelu (3*), 1x nočitev v samostanu (skupna ležišča in sanitarije), 1x nočitev v lokalnih gostiščih (več posteljne sobe, skupne sanitarije)
AKTIVNOST: srednja, tu in tam kakšna daljša vožnja, veliko je sproščene hoje – po mestih in v naravi.
PODNEBJE: jesen (september, oktober, november), je čas suhega in prijetnega podnebja z dnevnimi temperaturami med 12 in 25°C ter nočnimi med 5 in 15°C (odvisno od lokacije in nadmorske višine), padavin je v jeseni malo;
KDO: Korejci;
JEZIK: uradni jezik je korejščina. Angleški jezik je v uporabi redkeje.
IZKUŠNJA: življenjska, nepozabna;
SPOMINI: večni
CENA: 1900€ na osebo v dvoposteljni sobi pri 12 osebah + letalska karta (cena prbl. 600-700€, Oktober 2017), doplačilo za manjšo skupino 8-11 oseb 150€;
50€ popusta za vse, ki ste že potovali z Gekko-ti
KONTAKT: 031 333 870 (Matej), info@gekko-potovanja.si

OPIS POTOVANJA

V Južno Korejo poletimo iz slovenskega ali bližnjega letališča. Pristanemo v prestolnici Seoul drugi dan potovanja. Ta dan se zapeljemo skozi prestolnico in iz mini busa pogledamo mestne znamenitosti, da dobimo vpogled (v skladu s časom). Naslednji dan se odpravimo na izlet do DMZ-ja, ostanka hladne vojne. Doživetje meje med Severno in Južno Korejo je vsekakor nekaj posebnega in tam je veliko stvari, ki si jih pogledamo, da dobimo poln vpogled v dogajanje. Cel dan raziskujemo DMZ in okolico pod nadzorovanim vodstvom. Kakšen ogled se lahko prilagodi glede na trenutno stanje. Vrnemo se v Seoul in si privoščimo še kakšen sprehod po središču, okušamo lokalno kulinariko in še drugič prespimo v prestolnici Južne Koreje. Četrti dan potovanja se odpravimo v naravo, v nacionalni park Seorak. Glede na vreme in v skladu s časom se odločimo, kje se bomo sprehodili. Nacionalni park ima čudovito okolico, lepe templje, slapove, urejene poti. Prileže se narava po vrvežu velemesta.

Peti dan potovanja se vozimo proti Samwhasi in na poti postanemo pri lepo urejenih vročih vrelcih / termah Osaek. V Samwhasi imamo priložnost od blizu doživeti meniško življenje, saj v samostanu tudi prespimo in prisostvujemo obredom. Naslednji dan potujemo v Suaedang. Na poti si pogledamo tempelj v Buseoksi iz 7. stoletja. Ustavimo se tudi pri velikem kamnitem »kipu« Bude v Jebiwonu. Prenočimo v Suedangu v lokalnih gostiščih, kjer imamo več stika z vsakodnevnim življenjem domačinov. Sedmi dan potovanja se vozimo v Gyeongju. Na poti je čas za obisk tradicionalne vasi Hahoe. Lepo urejena in vzdrževana je, lahko jo nemoteno raziskujemo in spoznavamo. Vasica je pod Unescovo zaščito, z očitnim razlogom.

Gyeongju je prijeten kraj, poln znamenitosti in zanimivosti. Dve največji med njima sta templja Bulguksa ter Seokguram. Oba seveda obiščemo ter še Narodni muzej, s katerim zaokrožimo poznavanje Južno Korejske zgodovine. Naslednji dan se zapeljemo v pristaniško mesto Busan, kjer v skladu s časom obiščemo zanimivo ribjo tržnico. Iz Busana poletimo na počitniški otok Jeju, kjer prespimo tri noči. Deseti dan potovanja raziskujemo znamenitosti Jejuja, Seongsan Ilchubong ter jamo z lavinimi stebri. Obiščemo še vasico Seonggeup, kjer se spoznamo s tradicionalnim življenjem na otoku. Ta dan dobimo orientacijo in prevozimo skoraj cel otok Jeju. Enajsti dan potovanja imamo prosto na otoku Jeju. Možnosti izletov in aktivnosti je veliko. Predzadnji dan potovanja poletimo najprej nazaj v Seoul. Iz Seoula nadaljujemo mednarodni polet preko vmesnega letališča proti domačemu ali bližnjemu letališču.

 

PROGRAM POTOVANJA

1. dan LJUBLJANA – SEOUL

Bolje nekaj videti enkrat, kot o tem tisočkrat poslušati. (Korejski pregovor)

 • Mednarodni polet iz Ljubljane ali bližnjega letališča preko vmesnega letališča proti Seulu.

2. dan SEOUL

Kako nepozabni so tile prehodi iz našega v daljni vzhodni svet. Spremeni se ura, spremeni se okolica in to vse tako hitro. Pozdravimo Seoul in rahlo zmedeni zaradi časovne razlike z občudovanjem zremo v njegove silhuete. Saj smo pričakovali, da je veliko, a tako veliko,… Skozi moderen Seoul se najprej soočimo z Južno Korejo. Mesto je moderno, živahno, tu in tam še tradicionalno in skoraj na vsakem koraku zanimivo.

 • Opoldanski pristanek v Seulu in ureditev obmejnih formalnosti.
 • Kratek ogled mesta Seoul (v skladu s časom si ogledamo Gyeongbok palačo, vrata Gwanghwamun, Blue House(predsedniška rezidenca), ulico antike Insadong, kanal Cheonggyecheon).
 • Proti večeru prevoz do hotela in namestitev.
 • Nočitev v hotelu.

3. dan SEOUL – DMZ – SEOUL

Obisk krajev kot je DMZ, nam da misliti. Česa vse je sposobno človeštvo in kaj je zares pomembno. Kaj je privedlo ljudi, da tak kraj sploh obstaja? Obstaja. Končno izvemo čisto natančno, zakaj se gre in se je šlo. Stojimo tik ob Severni Koreji, a zdi se nam, kot da je to na drugem planetu.

 • Celodnevni ogled demilitarizirane cone, enega zadnjih ostankov hladne vojne. (Freedom Bridge, Imjingak park, Unification Bridge, 3rd tunnel, razstava DMZ, Dora observatory, Unification Village (iz avtobusa), kamp Bonifas)
 • Zaradi specifičnosti ogleda se lahko zaradi lokalnih razmer kakšen ogled spusti oziroma se program ustrezno prilagodi. Lahko je odpovedan tudi celoten ogled DMZ-ja. V tem primeru sledi več ogledov v Seoulu.
 • Proti večeru vrnitev v Seoul.
 • Nočitev v hotelu.

Zajtrk

 4. dan SEOUL – MT. SEORAK

Iz velemesta v naravo. Kontrast pa takšen! A ljudje si vedno želimo še več narave. Zdaj lahko primerjamo. Velemesto nas utrudi, narava nas poživi. Oboje je treba videti in doživeti. Okrog gore Seorak je čudovit nacionalni park, kot nalašč za nabiranje nove potovalne energije.

 • Jutranji odhod in vožnja z avtobusom/minibusom v Seoraksan.
 • Po prihodu se odpravimo v nacionalni park Seorak, kjer preživimo preostanek dneva. Glede na vreme se odločimo, do katerega vrha, slapu ali templja se sprehodimo.
 • Nočitev v hotelu.

Zajtrk

 5. dan MT. SEORAK – SAMWHASA

Zdaj smo že preklopili na Južno Korejski čas in že dobro prespimo noči. Še en lep dan je pred nami. Vožnja preko širne pokrajine in opazovanje sveta okrog nas. Skok v vročo vodo termalnih vrelcev in pripravljeni smo za samostansko življenje. Tudi to je Južna Koreja. Pitje čaja je pomemben obred, nam povedo. Super, z veseljem se pridružimo.

 • Jutranji odhod in vožnja z avtobusom/minibusom proti termalnim vrelcem Osaek.
 • Postanek pri termalnih vrelcih, možnost kopanja.
 • Nadaljevanje vožnje v Samwhaso.
 • V Samwhasi eno noč prespimo v tradicionalnem samostanu. To je izvrstna priložnost, da od blizu spoznamo samostansko življenje. Prisostvujemo tudi tradicionalnemu čajnemu obredu.
 • Preprosta nočitev v več posteljnih sobah v samostanu.

Zajtrk / Večerja

 6. dan SAMWHASA – ANDONG

Z lahkoto vstanemo zgodaj, da preverimo dogajanje v samostanu. Bi kdo živel takšno življenje? Na potovanju je polno podobnih vprašanj. Da ne bomo poznali samo samostanskega življenja v Južni Koreji od blizu, smo danes gostje v preprostih lokalnih prenočiščih. Še malce bolj od blizu spoznavamo korejski način življenja. Kaj pa kulinarika, nam je kim – chi že prirasel k srcu?

 • Zgodaj zjutraj lahko opazujemo jutranje obrede v samostanu.
 • Odhod in vožnja do templja Buseoksa.
 • Ogled templja Buseoksa, katerega izvor sega v 7. stoletje.
 • Nadaljevanje vožnje in postanek ob kamnitem »kipu« Bude v Jebiwonu.
 • Pozno popoldan prihod v Andong. Namestitev v preprostih domačih gostiščih.
 • Nočitev v več posteljnih sobah.

Zajtrk

 7. dan ANDONG – GYEONGJU

Ahn-nyong-ha-se-yo oz. dobro jutro po korejsko! Kako nam gre korejski jezik? Ja, vse se sliši zapleteno. Še dobro, da obstaja jezik sveta. Nasmeh in spretna uporaba rok. Kako lep dan je pred nami. Saj je vsak dan lep na potovanju. Južna Koreja nas vsak dan znova navdušuje. Prijetna, lepo organizirana dežela je to. Kako spoštujejo tradicijo vidimo v etnološki vasi Hahoe, na katero so še posebej ponosni in jo je kot izjemno spoznal tudi Unesco.

 • Odhod in vožnja do razgledne točke Buyeongdae.
 • Nadaljevanje do Unescove svetovne dediščine Hahoe, kjer obiščemo tradicionalno etnološko vas ter zanimiv muzej mask.
 • Nadaljujemo z vožnjo mimo mesta Andong v Gyeongju.
 • Po prihodu namestitev v hotelu in nočitev.

Zajtrk

 8. dan GYEONGJU

Nekdanje prestolnice so pravi kraji za spoznavanje zgodovine. Zanimivo je izvedeti kaj več o Južni Koreji nekoč. Tudi tukaj so bile kraljevine in kralji. Vmes med ogledi si zaželimo kaj okrepčilnega. Korejci ljubijo hrano in dan za dnem odkrivamo, zakaj. Korejska kuhinja je posebna in drugačna, polna zanimivih kombinacij. Novih idej, kaj še pokusiti, prav gotovo ne zmanjka.

 • Cel dan namenimo spoznavanju drugega največjega mesta v Južni Koreji. Gyeongju je bilo nekoč glavno mesto starodavne kraljevine Silla in imelo pod nadzorom velik del Korejskega polotoka.
 • Ogled začnemo pri jamskemu templju Seokguram ter nadaljujemo s templjem Bulguksa. Oba templja sta del svetovne Unescove dediščine.
 • Obiščemo tudi mestni Narodni muzej, kjer izvemo še več o kraljevini Silla. Sprehodimo se do observatorija Cheomseongdae iz 7. stoletja.
 • V skladu s časom tudi prosto v mestnem središču.
 • Nočitev v hotelu.

Zajtrk

 9. dan GYEONGJU – BUSAN – JEJU

Težko že pričakujemo odhod na Jeju. A ne še tako hitro, Jeju osvojimo proti večeru. Gyeongju ponuja marsikaj in še kakšno prosto urico se da dobro izkoristiti. Tržnice se vedno znajdejo na programih različnih potovanj in tudi na našem po Južni Koreji so. Z razlogom. Skozi tržnice izvemo marsikaj o deželi. Prav tako je z ribjo tržnico v Busanu, kjer ugotovimo, kaj vse nenavadnega se najde na korejskih krožnikih in seveda, to je raj za fotografiranje.

 • Prosto dopoldne do odhoda proti letališču.
 • Prosto dopoldne lahko izkoristimo za pohod na goro Namsan ali si pogledamo še kakšno lokalno znamenitost v Gyeongju (v skladu s časom).
 • Vožnja na letališče v Busanu.
 • V skladu s časom kratek obisk ribje tržnice v Busanu.
 • Polet na otok Jeju.
 • Po pristanku vožnja do hotela in nočitev.

Zajtrk

 10. dan JEJU

Komaj smo že čakali ta naš Jeju. A Jeju ni le počitniški otok, kjer bomo zgolj ležali na plaži in uživali obmorsko ležernost. Jeju je poln znamenitosti. Zato naj bo, današnji dan smo še potovalni. Le kdo ne bi želel uzreti pogleda na skoraj popolno okrogel krater starodavnega vulkana ali občudovati jamskih vulkanskih formacij. Da bi vse to videli, skoraj obkrožimo otok. Super, jutri bomo lahko res prosto uživali kanček počitnic!

 • Dan je namenjen raziskovanju otoka Jeju.
 • Obiščemo Lavine stebre, ki so zaščiteni s strani Unesca. Stebri so v 7 km dolgi jami, od katere je 1 km prehoden.
 • Nadaljujemo do skoraj popolno okroglega »skoraj otoka« Seongsan Ilchubong, ostanka starodavnega vulkana. Prbl. pol ure časa nam vzame pot na vrh, do razgledne točke. Tudi Seongsan Ilchubong je zaščiten s strani Unesca.
 • Obiščemo še tradicionalno vasico Seonggeup.
 • Pozno popoldan se vrnemo v hotel.
 • Nočitev.

Zajtrk

 11. dan JEJU

Naj bo vreme lepo in prijetno! Jeju ni tipično vroč tropski otok. Znan je po svoji prijetni klimi, ki dopušča tudi mnoge aktivnosti. Kaj bomo počeli, je odvisno samo od nas. Nekateri na off, drugi naokrog! Ne enim ne drugim ne bo hudega! Privoščimo si še kaj iz seznama korejskih kulinaričnih specialitet in si pogledamo ponudbo spominkov. Jeju tako lepo zaokroži našo Južno-Korejsko zgodbo.

 • Prost dan za samostojno raziskovanje otoka Jeju ali zgolj počitek.
 • Možne aktivnosti: ogled slapov Cheonjeyeon in Cheonjiyeon, pohodi po kateri od označenih pohodniških poti na otoku, ogled vulkanskega kraterja Sangumburi, obisk kakšnega od muzejev.
 • Nočitev v hotelu.

Zajtrk

 12. dan JEJU – SEOUL – SLOVENIJA

Je res že čas, da gremo nazaj proti domu? Po drugi strani se odhoda domov tudi veselimo. Prav zares, povsod je lepo. Tako po svetu, kot doma. Južna Koreja nas je navdušila. Tukaj se počutimo prijetno in varno. A že razmišljamo o domačih dobrotah, domačem udobju, znanih krajih. Hkrati načrtujemo nov potovalni podvig. Še enkrat občudujemo razsežnost Seoula od zgoraj in že smo na novem letalu, ki nas popelje proti zahodu.

 • Prosto do odhoda na letališče.
 • Vožnja na letališče in polet v Seoul.
 • Nadaljevanje z mednarodnim poletom iz Seoula preko vmesnega letališča proti Evropi.

Zajtrk

13. dan SEOUL – SLOVENIJA

Pogosto je težko videti tisto, kar nam je tik pred nosom. (Korejski rek) Lepo je biti doma.

 • Še zadnji polet na tem potovanju. Na slovensko ali Sloveniji bližnje letališče.
 • Konec potovanja.

OSNOVNE INFORMACIJE – Južna Koreja

Vizumi

Za vstop v Južno Korejo vizuma ne potrebujemo.

Denar

Valuta v Južni Koreji je won. Plačevanje v ameriških dolarjih in evrih ni mogoče, zato bomo denar menjali v uradnih menjalnicah. Plačevanje s kreditnimi karticami in dvigovanje na bankomatih je mogoče.

Tekočih stroškov na potovanju bo za dodatnih 150-250 EUR.

Namestitve

Večji del potovanja spimo v lepo urejenih 3* hotelih. Vse sobe so čiste, udobne in imajo lastno kopalnico. Enkrat spimo v preprostem penzionu, skupna ležišča in kopalnice, tradicionalno korejsko. Enkrat prenočimo še v pravem budističnem templju, ponovno skupna ležišča in skupne kopalnice.

Hrana in pijača

Vključen imamo zajtrk. Ostale obroke si privoščimo v lokalnih restavracijah.

Korejska kulinarika je osredotočena na riž in različne mesne ali zelenjavne priloge. Tradicionalno je korejski obrok sestavljen iz številnih stranskih jedi, postreženih z porcijo kratkozrnega tiža. Ob vsakem obroku je nepogrešljivi kimchi (Korejska narodna jed iz fermentirane zelenjave in z različnimi začimbami).

Zdravje

Cepljenja niso obvezna!  O priporočljivih cepljenjih in ostalih posebnostih se posvetujte v popotniški ambulanti ali preverite na www.zdravinapot.net.

Komunikacija

Slovenski operaterji pokrivajo Južno Korejo. Signal je praktično povsod. Internet je prisoten v vsakem mestu. Večina hotelov ima na voljo brezplačno uporabo brezžičnega omrežja.

Jezik

Uradni jezik je korejščina. V večjih mestih se govori tudi malo angleščine.

Podnebje

Pomlad je prehodno obdobje, ko so temperature zmerne in se bodo gibale med 15-25°C podnevi, nekoliko manj ponoči. Padavin je v tem letnem času manj, a še vedno moramo biti pripravljeni na kakšen deževen dan.

Kaj vzeti s seboj

Dva kosa prtljage. Dnevni nahrbtnik ter večji kos v katerem je shranjena glavnina stvari. Lahko je kovček, nahrbtnik, potovalna torba.

 • Lahka, ohlapna in udobna oblačila za čez dan.
 • Večeri se lahko v višinskem območju precej ohladijo, zato priporočamo tudi kakšen kos toplih oblačil (pulover, jopica, dolge hlače).
 • Pokrivalo
 • Lahki pohodni čevlji
 • Natikači
 • Sončna očala
 • Krema za sončenje
 • Fotoaparat

Varnost

Južna Koreja je varna dežela, moramo biti pa tako kot povsod vedno pozorni na svoje stvari. Priporočamo, da vzamete s seboj tudi mini ključavnico (žabico), s katero lahko zaklenete svojo večjo prtljago.

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo potovanja
 • Vodenje slovenskega vodnika
 • Spremstvo lokalnega vodnika
 • Dva notranja leta Busan – Jeju, Jeju – Seoul
 • Nočitve po programu 8x nočitev v standardnem hotelu (3*), 1x nočitev v samostanu (skupna ležišča in sanitarije), 1x nočitev v lokalnih gostiščih (več posteljne sobe, skupne sanitarije)
 • Vsa prehrana po programu (10 x zajtrk in 1x večerja)
 • Vse prevoze po programu.
 • Vse vstopnine po programu

CENA NE VKLJUČUJE:

 • Mednarodni let (cena prbl. 600-700€ – Oktober 2017)
 • Prevoz do bližnjega letališča, če odhod ni iz Ljubljanskega
 • Doplačilo za manjšo skupino od 8-11 oseb 150€

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • Doplačilo za enoposteljno sobo (180€)
 • Zdravstveno zavarovanje za tujino
 • Dodatne aktivnosti in izleti

Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Izletnik Celje d.o.o., Aškerčeva ulica 20, 3000 Celje. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije.

Ime in priimek, naslov, ID za DDV (v primeru, da račun plačuje pravna oseba):

(v primeru obročnega odplačevanja –
možno samo v primeru da plačuje fizična oseba):

(če sopotnika še nimate, pustite prazno in vam ga mi skušamo poiskati)

Način prijave:

Izpolnite prijavnico, dodajte skenirano 2. in 3. stran potnega lista, pritisnite na gumb pošlji in prijavnica bo poslana direktno na naš e-mail naslov. Kopija prijavnice bo poslana tudi na vaš e-mail naslov. Predlagamo, da kopijo izpolnjene prijavnice shranite za vašo osebno dokumentacijo.

S strinjanjem s splošnimi pogoji prijave jamčite za verodostojnost podatkov, ter s tem da ste seznanjeni s programom potovanja in splošnimi pogoji poslovanja Izletnik Celje d.o.o. .

Sem seznanjen, da mora biti potni list ob vstopu v deželo, v katero potujem, veljaven še 6 mesecev.

Postopek po prejemu prijave:

Po prejemu prijave boste iz strani turistične agencije Izletnik prejeli pogodbo o potovanju in položnico za plačilo akontacije. Po plačilu akontacije je vaše mesto na potovanju zagotovljeno.

Tri tedne pred odhodom na potovanje boste prejeli položnico za preostanek plačila.

Prav tako boste tri tedne pred odhodom na potovanje prejeli obvestilo pred odhodom, kjer boste našli podrobne informacije za uspešno pripravo na potovanje.

 Plačilni pogoji:

 • Ob prijavi se plača akontacija v višini letalske vozovnice ter stroški prijave v višini 15€. To se plača najkasneje v treh dneh po prejemu položnice (oziroma kot je določeno ob prejemu pogodbe). Preostanek se plača 21 dni pred odhodom.
 • Možno je brezobrestno plačilo na obroke. Največje število obrokov je 12. Po zagotovitvi potovanja plačate letalsko karto (v celoti), ter 30% zneska aranžmaja, preostali znesek aranžmaja (70%) pa se razdeli na obroke in se zanj sklene pogodba o plačilu preko direktne obremenitve.

Zavarovanje rizika odpovedi:

 • Odstopnina znaša 4% od vrednosti potovanja za ceno aranžmaja ter 4,85% za ceno letalske vozovnice, zanjo pa se je potrebno odločiti ob prijavi.
 • Če za potovanje niste vplačali odstopnine in ga odpoveste, ste dolžni agenciji povrniti stroške, ustrezno od časa, ki je ostal do začetka potovanja. V skladu s splošnimi pogoji.

Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Izletnik Celje d.o.o., Aškerčeva ulica 20, 3000 Celje. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije.