Oman

Arabski svet kot na najlepših razglednicah

Oman je država raznolikih pokrajin, ki se menjajo iz dneva v dan tekom našega potovanja. Še veliko več je, kot prostrane peščene sipine, ki jih vedno povezujemo z Arabskim svetom. Veličastno Zeleno gorovje Jebel Akhdar, čudovite plaže s turkiznim morjem, tradicionalna mesta. Zapeljemo se preko sipin ter spimo pod zvezdami, okopamo se v toplem morju ter spoznavamo lokalno kulturo v Muškatu ter Nizwi.

ČAS POTOVANJA25.4.2018 - 2.5.2018
TRAJANJE POTOVANJA8 dni
VELIKOST SKUPINE10 - 20 oseb
CENAod 1.490 € (najmanj 20 potnikov)
PRIJAVEZagotovljeno

PROGRAM POTOVANJA

1. dan Maribor – Ljubljana – Muškat

Iz ljubljanskega ali bližnjega (v tem primeru je organiziran prevoz) letališča preko vmesnega letališča poletimo v prestolnico omana, Muškat. Po pristanku vožnja v hotel in nočitev.

2. dan Muškat (Z)

Današnji dan je namenjen raziskovanju Muškata. Muškat velja za eno najlepših mest Arabskega polotoka. Mesto je obzidano in obdajajo ga hribi v obliki podkve, kar preprečuje pretirano širitev. V mestu se srečujeta sodobnost in tradicija na vsakem koraku. Zapeljemo in sprehodimo se po prestolnici Omana. Obiščemo Muzej Bait Al Zubair (kulturna dediščina, tradicionalne obrti), Veliko mošejo Njegovega Veličanstva Sultana Qaboos-a Bin Saida, promenado Mutrah in živahni tradicionalni suk. Od zunaj se nam bo pogled ustavil na utrdbah Al Mirani ter Al Jalaili, ki varujeta zaliv Muškata ter na sultanovi palači. Nočitev v hotelu.

3. dan Muškat – Wadi Tiwi – plaža Finns – Sur – večerni izlet do Želvje plaže (Z, V)

Potujemo ob obali Omanskega morja in se najprej ustavimo pri naravnem »bazenu« (kraški pojav) Bimah sinkhole, kjer je možno tudi zaplavati v turkizni vodi. Nadaljujemo k Wadiju Shab, oazi naravnih sladkovodnih naravnih bazenov. Wadi Tiwi je naslednja dolina, kjer se ustavimo in sprehodimo ob naravnih bazenih, pod palmami in ostalim bujnim zelenjem. Popoldan se ustavimo še ob slikoviti plaži Finns, preden prispemo na današnji cilj, v mesto Sur. Namestimo se, zvečer pa odpravimo na Želvjo plažo na rtu Ras Al Jinz, kjer gnezdijo velike zelene morske želve. Nočitev v hotelu.

4. dan dan Sur – Wadi Bani Khalid – puščava Wahiba (Z,V)

Odpravimo se proti puščavi, ki jo že težko pričakujemo. Še prej je na poti dolina Bani Khalid z naravnimi bazeni in bujno vegetacijo. Paša za oči in počitek za dušo. Kmalu nadaljujemo proti sipinam. Puščava je res posebna. Toliko prostora in nič motečih elementov. Neskončne sipine prelivajočih se barv. Pravo igrišče za vse nas. Naša nocojšnja namestitev so tradicionalni beduinski šotori v puščavi. Večerja in nočitev v preprostih beduinskih šotorih s skupnimi sanitarijami.

5. dan puščava Wahiba – Jabrin – Bahla – Nizwa (Z,V)

Še pred zajtrkom občudujemo sončni vzhod, ki je v puščavi nekaj posebnega. Po zajtrku nadaljujemo z raziskovanjem Omana. Ko je puščava za nami, nas čaka prijetna vožnja proti Nizwi in naprej v Jabrin. Jabrin je najbolj znan po svojem mogočnem, izjemno lepo ohranjenem gradu iz sredine 17. stoletja. Ogledamo si grad in se zapeljemo naprej v Bahlo, kjer si od zunaj ogledamo tamkajšnjo izjemno trdnjavo (Unesco). Pozno popoldan se vrnemo v Nizwo. Nočitev v hotelu.

6. dan Nizwa – Jebel Shams – Muškat (Z)

Dan v Omanu je najbolje začeti na suku. Obiščemo tradicionalnega in sodobnega v Nizwi. Ogledamo si še mestno utrdbo. Zatem se odpeljemo iz Nizwe proti gorovju Jebel Akhdar, najvišjemu gorovju Omana. Kljub neizprosnemu podnebju je tukaj veliko samooskrbnih vasic. Ustavimo se v slikoviti vasici Al Hamra s čudovitimi hišami iz blata. Nadaljujemo v Birkat Al Mauz, kjer se seznanimo s tradicionalnim namakalnim sistemom Falaj (Unescova kulturna dediščina). Približamo se najvišjemu vrhu Omana, gori Jebel Shams. Tukaj se odpravimo na pohod do razgledne točke na »Veliki kanjon« Omana. Naužijemo se spektakularnih razgledov in proti večeru prispemo v Muškat. Nočitev v hotelu.

7. dan Muškat – prosti dan za opcijske aktivnosti (Z)

Počasi se vračamo v Muškat. Opcijski izlet z opazovanjem delfinov/ kopanje v toplem arabskem morju na eni od plaž/ samostojni ogledi v Muškatu/ celodnevni treking v Wadi Bhani Awf.

8. dan Muškat – Ljubljana – Maribor

Glede na urnik poletov prevoz na letališče in polet preko vmesnega letališča na ljubljansko ali bližnje (v tem primeru organiziran prevoz) letališče. Še prevoz do odhodnih krajev.

CENA POTOVANJA:

1.490 € (najmanj 20 potnikov),
1.560 € (najmanj 15 potnikov),
1.590 € (najmanj 10 potnikov)

CENA VKLJUČUJE:

 • mednarodni letalski prevoz do Omana in nazaj;
 • vse notranje prevoze z avtobusom/kombijem ter prevoze z džipi
 • 5 nočitev v lepo urejenih hotelih 3* ter 1 nočitev v beduinskih šotorih s skupnimi sanitarijami
 • 6x zajtrk, 3x večerja
 • vodenje slovenskega vodnika in lokalnih vodnikov
 • zdravstveno in nezgodno zavarovanje
 • organizacijo potovanja
 • vse izlete in aktivnosti po programu

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 •  enoposteljna soba 290 evrov, napitnine 50 USD;

VIZUM:

 •  pridobite ob vstopu v države (doplačilo cca 50 USD);

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.

Ime in priimek, naslov, ID za DDV (v primeru, da račun plačuje pravna oseba):

(v primeru obročnega odplačevanja –
možno samo v primeru da plačuje fizična oseba):

(če sopotnika še nimate, pustite prazno in vam ga mi skušamo poiskati)

Način prijave:

Izpolnite prijavnico, dodajte skenirano 2. in 3. stran potnega lista, pritisnite na gumb pošlji in prijavnica bo poslana direktno na naš e-mail naslov. Kopija prijavnice bo poslana tudi na vaš e-mail naslov. Predlagamo, da kopijo izpolnjene prijavnice shranite za vašo osebno dokumentacijo.

S strinjanjem s splošnimi pogoji prijave jamčite za verodostojnost podatkov, ter s tem da ste seznanjeni s programom potovanja in splošnimi pogoji poslovanja turistične agencije Trud.

Sem seznanjen, da mora biti potni list ob vstopu v deželo, v katero potujem, veljaven še 6 mesecev.

Postopek po prejemu prijave:

Po prejemu prijave boste iz strani turistične agencije Trud prejeli pogodbo o potovanju in položnico za plačilo akontacije. Po plačilu akontacije je vaše mesto na potovanju zagotovljeno.

Tri tedne pred odhodom na potovanje boste prejeli položnico za preostanek plačila.

Prav tako boste tri tedne pred odhodom na potovanje prejeli obvestilo pred odhodom, kjer boste našli podrobne informacije za uspešno pripravo na potovanje.

 Plačilni pogoji:

 • Ob prijavi se plača akontacija v višini letalske vozovnice ter stroški prijave v višini 15€. To se plača najkasneje v treh dneh po prejemu položnice (oziroma kot je določeno ob prejemu pogodbe). Preostanek se plača 21 dni pred odhodom.
 • Možno je brezobrestno plačilo na obroke. Največje število obrokov je 12. Po zagotovitvi potovanja plačate letalsko karto (v celoti), ter 30% zneska aranžmaja, preostali znesek aranžmaja (70%) pa se razdeli na obroke in se zanj sklene pogodba o plačilu preko direktne obremenitve.

Zavarovanje rizika odpovedi:

 • Odstopnina znaša 4,5% od vrednosti potovanja za ceno aranžmaja ter 4,85% za ceno letalske vozovnice, zanjo pa se je potrebno odločiti ob prijavi.
 • Če za potovanje niste vplačali odstopnine in ga odpoveste, ste dolžni agenciji povrniti stroške, ustrezno od časa, ki je ostal do začetka potovanja. V skladu s splošnimi pogoji.

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.