Maldivi – aktivno potovanje

Aktivno odkrivanje enega najbolj rajskih kotičkov našega planeta

Ko pomislimo na Maldive, si predstavljamo snežno bele plaže na majhnih otočkih, ki jih obdaja kristalno čisto, turkizno morje. Točno tako na Maldivih tudi zares je. Dolga leta je bil edini možni obisk te otoške države bivanje v enem od čudovitih resortov. Namesto statičnega bivanja v enem od resortov, si na tem potovanju privoščimo odkrivanje treh prelepih otočkov, ki so tudi poseljeni. Spoznamo lokalni način življenja, se naužijemo lepih plaž kot z razglednic, preizkusimo čim več možnih aktivnosti. Doživeli bomo tropski raj kot iz najlepših sanj.

ČAS POTOVANJA17.2.2018 - 25.2.2018
TRAJANJE POTOVANJA9 dni
VELIKOST SKUPINE6 - 20 oseb
CENA1890€
PRIJAVEKmalu zagotovljeno

PROGRAM POTOVANJA

1. dan Maribor – Ljubljana – Male

Poletimo iz ljubljanskega ali bližnjega (v tem primeru je urejen prevoz) proti prestolnici Maldivov.

2. dan Male – Hulhumale

Po pristanku na letališču Male se odpeljemo do naše namestitve na otočku Hulhumale. Hulhumale je umetno »nasut« otoček zelo blizu mednarodnega letališča. Po namestitvi raziskovanje urbanega tropskega raja in čas za počitek, osvežitev. Nočitev v lepo urejenem lokalnem hotelu.

3. Dan Hulhumale – Dhiffushi (Z)

Po zajtrku ogled prestolnice Maldivov, mesta Male. Obiščemo zanimivo ribjo tržnico in mestno tržnico s široko ponudbo, od zunaj si ogledamo predsedniško palačo ter Petkovo mošejo in se sprehodimo skozi Sultanov park. Ne uide nam vsakodnevni vrvež prestolnice. Popoldan se z javnim trajektom odpeljemo na otok Dhiffushi (3-urna plovba). Med prijetno plovbo opazujemo otočke, mimo katerih plujemo, morda celo opazimo delfine in hitro smo na Dhiffushiju. Po prihodu namestitev. Popoldan raziskujemo otoček. To je popolnoma drugačen svet. Umirjeno življenje domačinov in tropske plaže kot iz najlepših razglednic. Nočitev v lepo urejenem lokalnem hotelu.

4. dan Dhiffushi (Z)

Zbudimo se v raju. Po zajtrku se odpravimo na dvourni izlet z ladjico do koralnih grebenov, katere raziskujemo z maskami. Maldivi slovijo po kristalno čistem morju, pisanih koralah in številnih tropskih ribicah. Pod vodo je tako, kot bi bili v najlepšem akvariju oz. še lepše! Sredi dneva se vrnemo na Dhiffushi in imamo popoldan prosto za raziskovanje otoka in užitke ob morju, dodatne aktivnosti. Seznam aktivnosti je dolg, med najbolj priljubljene spadajo obisk enega od resortov, snorklanje na koralnih grebenih, surfanje,… Nočitev v lepo urejenem lokalnem hotelu.

5. dan Dhiffushi (Z)

Prost dan za karkoli vam srce poželi v tropskem raju Maldivov. Lahko si privoščite počitniški dan ali ga popestrite s katero od dodatnih aktivnosti (obisk enega od resortov, snorklanje na koralnh grebenih, surfanje, potapljanje,…). Nočitev v lepo urejenem lokalnem hotelu.

6. dan Dhiffushi – Thulusdhoo (Z)

Po zajtrku pomahamo v slovo otočku Dhiffushi ter se z javno ladjico odpravimo na otoček Thulusdhoo. Med vožnjo občudujemo turkizno morje. Maldivi so prav zares kot iz pravljice. Majhni peščeni otočki, posejani po kristalno čistem morju, polnem pisanih rib. Po prihodu na Thulusdhoo se najprej namestimo v našem hotelu. Zatem se  z lokalnim vodnikom odpravimo na raziskovanje otočka Thulusdhoo. Nočitev v lepo urejenem lokalnem hotelu.

7. dan Thulusdhoo (Z)

Prosto dopoldne lahko izkoristimo za samostojno raziskovanje otočka Thulusdhoo oz. obmorske užitke, dodatne aktivnosti. Po želji si lahko privoščite izlet s snorklanjem, izlet do kakšnega od resortov, potapljanje. Pozno popoldan se s kajaki odpravimo do enega od peščenih nasipov, od koder občudujemo sončni zahod. Vrnemo se na Thulusdhoo. Nočitev v lepo urejenem lokalnem hotelu.

8. dan Thulusdhoo – Male – Evropa (Z)

Po zajtrku se z ladjico odpeljemo proti letališču Male. Polet preko vmesnega letališča proti domačemu ali bližnjemu letališču.

9. dan Evropa – Ljubljana – Maribor

Konec potovanja.

CENA VKLJUČUJE:

 • mednarodni letalski prevoz do Maldivov in nazaj;
 • vse notranje prevoze z javnimi ali zasebnimi ladjicami;
 • 6 nočitev v novejših, lepo urejenih lokalnih hotelih v dvoposteljnih sobah (hoteli nimajo standardne kategorizacije, so manjši, primerljivi s standardom 3 *)
 • 6x zajtrk
 • vodenje slovenskega vodnika in lokalnih vodnikov
 • zdravstveno in nezgodno zavarovanje
 • organizacijo potovanja
 • vse izlete in aktivnosti po programu

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • enoposteljna soba 380 evrov, dodatni obroki (organiziral bo vodnik na samem mestu);

VIZUM:

 •  vizum ni potreben, potrebujete le še minimalno 6 mesecev veljavni potni list na datum prihoda.

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.

Izbrano potovanje:

Ime in priimek: (enako kot v potnem listu)

Naslov:

Kontaktni telefon (GSM):

E-mail naslov:

PLAČNIK RAČUNA
Ime in priimek, naslov, ID za DDV (v primeru, da račun plačuje pravna oseba):

ŠTEVILKA TRR
(v primeru obročnega odplačevanja –
možno samo v primeru da plačuje fizična oseba)
:

Želim vplačati zavarovanje rizika odpovedi – 4,5% vrednosti potovanja za aranžma : DANE

Želim vplačati zavarovanje rizika odpovedi – 4,85% vrednosti letalske vozovnice – velja le za letalsko vozovnico: DANE

Želite doplačati dodatno zavarovanje za tujino?: DANE

Želim plačilo po naslednjih plačilnih pogojih :
Plačilo v celoti ob prijaviAkontacija v višini vrednosti letalske karte ob prijavi. Ostalo 21 dni pred odhodomNajveč na 12 obrokov (TRAJNIK). 30 % ob prijavi.

V dvoposteljni sobi bom z: (če sopotnika še nimate, pustite prazno in vam ga mi skušamo poiskati):

Želite doplačati za enoposteljno sobo (v primeru, da vam sopotnika ne uspemo najti, je potrebno doplačilo za enoposteljno sobo): DANE

Ste zainteresirani za skupinski prevoz do letališča (doplačilo), vkolikor let ni iz Ljubljanskega letališča : DANE

Pripnite skenirano 2. in 3. stran potnega lista (največja velikost datoteke, ki jo lahko pošljete je 1 MB):

V celoti se strinjam s spodaj napisanimi pogoji: DANE

Način prijave:

Izpolnite prijavnico, dodajte skenirano 2. in 3. stran potnega lista, pritisnite na gumb pošlji in prijavnica bo poslana direktno na naš e-mail naslov. Kopija prijavnice bo poslana tudi na vaš e-mail naslov. Predlagamo, da kopijo izpolnjene prijavnice shranite za vašo osebno dokumentacijo.

S strinjanjem s splošnimi pogoji prijave jamčite za verodostojnost podatkov, ter s tem da ste seznanjeni s programom potovanja in splošnimi pogoji poslovanja turistične agencije Trud.

Sem seznanjen, da mora biti potni list ob vstopu v deželo, v katero potujem, veljaven še 6 mesecev.

Postopek po prejemu prijave:

Po prejemu prijave boste iz strani turistične agencije Trud prejeli pogodbo o potovanju in položnico za plačilo akontacije. Po plačilu akontacije je vaše mesto na potovanju zagotovljeno.

Tri tedne pred odhodom na potovanje boste prejeli položnico za preostanek plačila.

Prav tako boste tri tedne pred odhodom na potovanje prejeli obvestilo pred odhodom, kjer boste našli podrobne informacije za uspešno pripravo na potovanje.

 Plačilni pogoji:

 • Ob prijavi se plača akontacija v višini letalske vozovnice ter stroški prijave v višini 15€. To se plača najkasneje v treh dneh po prejemu položnice (oziroma kot je določeno ob prejemu pogodbe). Preostanek se plača 21 dni pred odhodom.
 • Možno je brezobrestno plačilo na obroke. Največje število obrokov je 12. Po zagotovitvi potovanja plačate letalsko karto (v celoti), ter 30% zneska aranžmaja, preostali znesek aranžmaja (70%) pa se razdeli na obroke in se zanj sklene pogodba o plačilu preko direktne obremenitve.

Zavarovanje rizika odpovedi:

 • Odstopnina znaša 4,5% od vrednosti potovanja za ceno aranžmaja ter 4,85% za ceno letalske vozovnice, zanjo pa se je potrebno odločiti ob prijavi.
 • Če za potovanje niste vplačali odstopnine in ga odpoveste, ste dolžni agenciji povrniti stroške, ustrezno od časa, ki je ostal do začetka potovanja. V skladu s splošnimi pogoji.

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.