Južna Indija – novoletno potovanje

Karnataka, Kerala in Tamil Nadu

Južna Indija – velja za najprijetnejši del Indije. Južna Indija je lepo urejena, tropska, polna lepot, prijaznih domačinov. Potovanje nas popelje med največjimi lepotami podceline, obiščemo Ooty, Keralo, Madurai, Bangalore, Trichy in Mahabalipuram kjer preživimo vstop v novo leto.

ČAS POTOVANJA22.12.2017 - 2.1.2018
TRAJANJE POTOVANJA12 dni
VELIKOST SKUPINE6 - 16 oseb
CENA1650€ + letalska karta (prbl. 700€)
PRIJAVEZagotovljeno

POUDARKI POTOVANJA

 • Južna Indija – velja za najprijetnejši del Indije. Južna Indija je lepo urejena, tropska, polna lepot, prijaznih domačinov.
 • Bangalore – moderno indijsko mesto z ravno pravim kančkom pristne Indije za začetek potovanja.
 • Mysore – mesto s čudovito kraljevo palačo in tržnico, kjer se dobi vse tiste žive indijske barve.
 • Ooty – gorska postojanka s svežim zrakom in okolico, polno čajnih plantaž.
 • Cochin – veliko mesto z obvladljivim utrjenim starim delom mesta. Tu je moč videti najlepše predstave kathakalija.
 • Kerala backwaters – zato smo v Kerali! Kanali »za obalo« Kerale so prava tropska pravljica s slikovitimi palmami, mirno vodo, spokojnimi vasicami, mirnim vzdušjem.
 • Thekkady (Narodni park Periyar) – pristna narava, katere je v Indiji vedno manj. Bujno rastlinje, veliko živali (tudi redko videni tigri).
 • Madurai – zelo tipično južno-indijsko mesto z večnim vrvežem in velikim, izjemnim templjem v dravidskem stilu.
 • Trichy – tempeljski kompleks Ranganathaswamy, eden večjih v Indiji.
 • Mahabalipuram – obmorsko letovišče z vsem, kar spada zraven in tudi kar nekaj svetovno priznanimi znamenitostmi (zgodovinski ostanki iz 7/8 stoletja).
 • Chennai – četrto največje indijsko mesto ima kar nekaj za pokazati, predvsem pa je polno življenja.

KONKRETNI PODATKI

ČAS POTOVANJA: 22.12.2017 – 2.12.2018
TRAJANJE POTOVANJA: 12 dni
VELIKOST SKUPINE: 6 – 16 oseb;
VODENJE: Matej Hudovernik + lokalni vodniki;
PREVOZI: letala, avtobus/ minibus, ladja-hiša, ladjica;
PREHRANA: 9x zajtrk, 1x kosilo, 2x večerja
PRENOČEVANJE: 9x nočitev v standardnem hotelu (3*), 1x nočitev v ladji-hiši;
AKTIVNOST: srednja, tu in tam kakšna daljša vožnja, veliko je sproščene hoje – po mestih in v naravi.
PODNEBJE: naša zima (december/januar/februar): za celotno Južno Indijo velja, da je podnebje tipično tropsko. Dnevne temperature se gibljejo med 25 in 35°C, nočne ne padejo pod 15°C. V višavju (Ooty) je lahko tudi nekaj stopinj hladneje. Za čas naše zime v Južni Indiji padavine niso pogoste, saj je to že obdobje, ko se monsunsko deževje zaključi. Kakšna ploha v tropskem območju nikoli ni izključena.
KDO: Indijci;
JEZIK: uradnih jezikov v Indiji je 15, med njimi se največ govori Hindi. V Južni Indiji pa sta najbolj govorjena Tamilski in Malayalam jezika. Angleško znajo skoraj vsi vsaj osnovne fraze.
IZKUŠNJA: življenjska, nepozabna;
SPOMINI: večni
CENA: 1650€ na osebo v dvoposteljni sobi pri 12 osebah + letalska karta (cena prbl. 700€, Marec 2017), doplačilo za manjšo skupino 6-11 oseb 120€;
KONTAKT: 031 333 870 (Matej), info@gekko-potovanja.si
Vsi, ki ste že potovali z Gekko, 50€ popusta!

OPIS POTOVANJA

Potovanje v Južno Indijo začnemo na ljubljanskem ali Sloveniji bližnjem letališču. V velikem indijskem mestu Bangalore pristanemo drugi dan potovanja. Namestimo se in osvežimo ter v skladu s časom pogledamo kakšno od znamenitosti mesta. Srečamo s prvo indijsko hrano. Naslednji dan začnemo z vožnjo in naša naslednja postojanka je prijetno mesto Mysore. V mestu Mysore obiščemo impresivno kraljevo palačo ter hrib Chamundi s templjem, od koder je lep razgled na okolico. Mysore ima tudi zanimivo tržnico. Iz Mysore-a naslednji dan nadaljujemo z vožnjo, tokrat v hribe. Potujemo v Ooty, gorsko postojanko. Ooty je zanimivo mesto, posejano po hribih, v okolici pa najdemo ogromno plantaž čaja. Obiščemo tudi eno od predelovalnic čaja. Prespimo na svežem zraku in se naslednji dan spustimo vse do morja. Cochin je zelo veliko mesto, razdeljeno na novi in stari del. Naš cilj je stari, utrjeni del mesta. Prvi dan prispemo proti večeru in uživamo v predstavi plesa kathakali. Naslednji dan raziščemo mesto, polno zanimivih zgradb. Začetki mesta segajo v kolonialno obdobje in tudi mi imamo občutek, kot da smo v Evropi in ne v Indiji.

Na sredini potovanja pride čas za enega glavnih razlogov, zakaj smo tukaj. Plovba po kanalih Kerale, imenovanih Kerala backwaters. To je pravi labirint kanalov, ki ima pogosto podobo kot na najlepših tropskih razglednicah. Voda je večinoma mirna in v njej se zrcalijo prelepe palme in ostalo bujno rastlinje. Tam so tudi mirne vasice in v vasicah spretni obrtniki, zvedavi obrazi domačinov. Za nameček potujemo po kanalih z našo lastno ladjo-hišo, kjer tudi prenočimo. Jutro po nočitvi na ladji se izkrcamo ter nadaljujemo z vožnjo. Naš naslednji cilj je Thekkady, naselje ob Narodnem parku Periyar. Tam se popoldan odpravimo na vožnjo z ladjico po tamkajšnjem jezeru ter raziskujemo, opazujemo, iščemo živali.  Zvečer si v Thekkadyu ogledamo prikaz tradicionalnih borilnih veščin kalari. Prespimo in naslednji dan nadaljujemo z vožnjo v Madurai. Madurai je tipično južno-indijsko mesto. Polno vrveža, dogajanja in z velikim, mogočnim templjem. Tempelj Meenakshi je grajen v tipičnem dravidskem slogu z visokimi, pisanimi stolpi in veliko notranjostjo, polno zanimivih kotičkov. V Madurai-u prespimo in naslednji del nadaljujemo proti vzhodni obali Južne Indije.

Na poti proti obali se ustavimo v mestu Trichy, ki slovi po prav zares ogromnem tempeljskem kompleksu Ranganathaswamy. Še kako je vreden ogleda, čeprav ne-hindujci dlje kot do šestega obzidja ne smemo. Kompleks je še bolj impresiven, ko ga uzremo od zgoraj navzdol s skalnega templja v mestu. Potujemo proti morju in obmorski Mahabalipuram je kot nalašč za kratke počitnice. Poleg vsega, kar paše k počitnicam, je tam tudi nekaj slikovitih znamenitosti iz 7/8 stoletja. V Mahabalipuramu dvakrat prespimo. Prvo od obeh juter si pogledamo znamenitosti, popoldan imamo prosto. Naslednje jutro imamo prav tako še nekaj prostega časa, preden se zapeljemo v Chennai. Chennai je ogromno mesto, ki se počasi a vztrajno bliža številki 10 milijonov prebivalcev. Pogledamo si nekaj znamenitosti mesta in imamo tudi malo časa na tržnici za nakup še kakega spominka. Zadnja noč na tem potovanju je zelo kratka, saj v najzgodnejših urah 12. dne potovanja pomahamo Indiji v slovo in poletimo preko vmesnega letališča proti domačemu ali bližnjemu letališču.

PROGRAM POTOVANJA

1. dan LJUBLJANA – BANGALORE

Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. (Mahatma Gandhi)

 • Mednarodni polet iz Ljubljane ali bližnjega letališča preko vmesnega letališča proti mestu Bangalore v Indiji.

2. dan BANGALORE

O Indija, dober dan! Bangalore velja za eno najmodernejših mest v Indiji. A to je kljub temu Indija s svojim značilnim vonjem, prijetnim kaosom, tipično indijskim vzdušjem. Veliko se dogaja na vsakem koraku in kakor povsod v Indiji je že ta njihov vsakdan sam zase znamenitost! Tukaj kar vrvi od življenja! Drugačne navade, drugačen utrip, vse je drugače. Pravijo, da ima večina popotnikov z Indijo »ljubi« ali »ne ljubi« odnos. Najbolje, da to preverimo in poiščemo še tako zaželeno srednjo pot!

 • Pristanek v Bangaloru. Ureditev obmejnih formalnosti.
 • Prevoz do hotela in namestitev.
 • V skladu s časom krajši ogled središča mesta.
 • Nočitev v hotelu (Bangalore).

3. dan BANGALORE – MYSORE

Namaste. Čaroben indijski pozdrav, ki ga je dobro čim več uporabljati. Tretji dan smo že skoraj povsem prilagojeni na novi indijski čas. Kakšno urico spanja premalo, a tukaj pomaga sladek indijski chai. Ko se začne vožnja skozi indijsko pokrajino, zares »pademo« v potovanje. Južna Indija velja za najbolj prijeten del te ogromne države. Hkrati velja južno-indijska hrana za najbolj pikantno. Velja poizkusiti. Priporočamo masala doso z omakami, tipično južno-indijsko jed.

 • Jutranji odhod in vožnja v Mysore.
 • Po prihodu v Mysore začetek z ogledi. Najprej ogled palače Mysore. Današnja palača izvira iz leta 1897 in velja za tipičen primer Indo-saracenskega sloga (mešanica muslimanskega, hindujskega, gotskega, rajputskega sloga). Impresiven kompleks je poln zanimivih detajlov. Vstop je možen brez fotoaparatov, videokamer.
 • Nadaljujemo s sprehodom preko tržnice Mysore, ki je najbolj znana po prodaji različnih barvil.
 • Vmes med ogledi namestitev v hotelu.
 • Popoldan vožnja na hrib Chamundi, s katerega je lep razgled na okolico. Proti večeru obiščemo še lepo urejene vrtove Brindavan.
 • Nočitev v hotelu (Mysore).

Zajtrk

 4. dan MYSORE – OOTY

Indijski čas je zdaj že na naši strani in zjutraj ob odhodu se ne počutimo več, kot da je sredi noči! Sredi plantaž čaja je vedno lepo, če so urejene po hribih, še toliko lepše. To nas čaka danes. Vzpenjamo se v hribe in vedno več je čajnih plantaž. Mmm, kar diši po pravem čaju, je res tako zdrav in priporočljiv? Bo kdo zamenjal kavo za čaj? Težka odločitev, a na dan kot današnji se kakšna skodelica več kot prileže. Veseli smo bili indijske toplote ob prihodu sredi naše zime, a na svežem gorskem zraku še lažje dihamo.

 • Jutranji odhod vožnja v Ooty (lepa, panoramska vožnja, vzpon na preko 2200m).
 • Ko se vzpnemo na višino med plantaže čaja obiščemo eno od tovarn čaja, kjer si ogledamo proizvodnjo.
 • Nadaljevanje v mesto. Namestitev v hotelu.
 • Popoldan vožnja na hrib Doddabetta (2623) z izjemnimi razgledi na okolico. Sprehodimo se tudi skozi Doddabetta Tea park.
 • Obiščemo lokalni botanični vrt, ki se razprostira na kar 22 hektarih površine.
 • Nočitev v hotelu (Ooty).

Zajtrk

 5. dan OOTY – COCHIN

V Indiji je preko 2 milijona kilometrov cest. Nekaj teh kilometrov prevozimo tudi mi. Seveda brez vožnje ni potovanja. In vseh tistih naključnih postankov za sladek chai in še kaj. Postanki v Indiji so vedno zanimivi. Celotna Indija je zanimiva. Saj je vsaka tuja dežela zanimiva, a Indija je še malce bolj posebna. Indijci so ponosni na svojo bogato, barvito in raznoliko kulturo. Veliko, res veliko različnih plesov obstaja v Indiji. Cochin slovi po plesu kathakali, ki popestri tudi naš večer.

 • Jutranji odhod in daljša vožnja v Cochin. Vožnja je panoramska lepa, še posebej prvi del, spust v dolino mimo plantaž čaja.
 • Po prihodu v Cochin namestitev v hotelu v starem delu mesta.
 • Večerna plesna predstava Kathakali. Gre za tradicionalni indijski ples z bogatimi kostumi in spretno poslikavo obrazov. Ples izvira iz 17. stoletja.
 • Nočitev v hotelu (Cochin).

Zajtrk

 6. dan COCHIN – KERALA BACKWATERS (house boat)

Se še komu zdi, da že dolgo potujemo? O, Cochin je lepo mesto. Še posebej stari, kolonialni del. Zavrtimo čas dobrih 500 let nazaj in se sprehodimo med množico različnih narodnosti ter religij. Kolonialna arhitektura nikoli ne razočara. A prihaja čas za tisto najlepše, mirno plovbo po kanalih Kerale (Kerala backwaters). Ja, tiste lepe ladje-hiše na vseh razglednicah in podobah iz Kerale, so za en dan in eno noč naše. Zdi se, kot da sanjamo. Slikovite palme, mirna gladina kanalov ki dopušča odseve, spokojne vasice, toplota, živahne ptice. Še, prosimo!

 • Zjutraj si ogledamo stari del kolonialnega mesta Cochin. Ta del mesta se imenuje Fort. Ogledamo si kitajske ribiške mreže, cerkev Sv. Frančiška (kjer je bil originalno pokopan Vasco da Gama), sinagogo Paradesi, sprehodimo se po tipični kolonialni ulici Princess.
 • Po ogledu Cochina se zapeljemo do izhodišča za plovbo po kanalih Kerale (Kerala backwaters).
 • Vkrcamo se na našo ladjo-hišo in zaplujemo po kanalih Kerale. Kanali so polni bujnega tropskega rastja, tam so tradicionalna naselja, zanimive obrti, veliko ptic. Doživetje življenja na ladji je prav tako znamenitost sama po sebi.
 • Prenočimo na ladji-hiši v lepo urejenih sobah s kopalnicami.

Zajtrk / Kosilo / Večerja

 7. dan KERALA BACKWATERS – THEKKADY (Narodni park Periyar)

Indijci so odkrili število 0. Prezgodaj za matematiko? Še veliko je zanimivih dejstev o neverjetni Indiji. Ladjo-hišo bi kar s sabo vzeli in jo postavili na kolesa ter odpotovali naprej. A tudi naš avtobusek je prav udoben! Še naprej smo povezani z naravo. Tigrov je v današnjem svetu manj kot 4000 in žal se številka niža. Živijo le v nekaterih azijskih državah in Indija je med njimi. Narodni park Periyar slovi po svoji »številčni« populaciji tigrov. Koliko sreče imamo danes, da kakšnega uzremo? Četudi nič, je to še vedno sreča, saj se imamo lepo v lepem okolju in kdo ve, morda je kak tiger uzrl nas lepo skrit v tropskem zelenju.

 • Jutro na naši ladji – hiši.
 • Plovba do pristanišča in izkrcanje.
 • Nadaljevanje vožnje v Thekkady.
 • Po prihodu namestitev v hotelu v Thekkady-u.
 • Popoldan plovba z ladjico po jezeru Periyar. Narodni park Periyar slovi po najštevilnejši populaciji tigrov v Indiji. V parku seveda živi tudi mnogo drugih živalskih vrst, med njimi zanimivi Indijski bizoni, divji prašiči, Indijski sloni in mnogo pisanih ptic. Da bi videli tigre, bi morali imeti zares veliko sreče.
 • Zvečer si ogledamo predstavo tradicionalnih borilnih veščin Kalari.
 • Proti večeru vrnitev v hotel.
 • Nočitev v hotelu (Thekkady)

Zajtrk

 8. dan THEKKADY (Narodni park Periyar) – MADURAI

Zaenkrat adijo narava in pozdravljen mestni indijski vrvež. Res, tako živa kot so indijska mesta, so redkokatera po svetu. Vedno, v vsakem trenutku, se veliko dogaja. Hindujski templji so nekaj izjemnega in na trenutke težko povlečemo črto, kjer se neha animizem in začne hinduizem. Izjemno kompleksna religija je najbolje razumljena prav skozi templje, ki so del indijskega vsakdana. Vse ima svoj pomen. Poleg tega so hindujski templji v Južni Indiji še izjemno lepo grajeni in pisani. Domačini vstopajo, zapestnice na ženskih rokah cingljajo, skozi zrak se vije vonj po kadilu. Pomešamo se mednje in čas se ustavi.

 • Vožnja v Madurai.
 • Popoldansko raziskovanje središča mesta Madurai. Obiščemo znamenit, poseben in zanimiv tempelj Meenakshi. Tempelj ima več kot 2500-letno zgodovino. Današnja struktura izvira iz 17. stoletja. Tempelj je zgrajen v tipičnem dravidskem slogu. Vstop v tempelj je možen brez fotoaparatov, videokamer.
 • V skladu s časom sprehod in prosto v središču mesta Madurai.
 • Nočitev v hotelu (Madurai).

Zajtrk

 9. dan MADURAI – TRICHY – MAHABALIPURAM

Tudi kakšna dolga vožnja prija, le kam bi sploh prišli brez voženj? Skozi okna opazujemo in mimo nas bežijo manjša in večja naselja, obdelana polja. Tu in tam se kakšen otrok zapodi za nami. Pomahamo nazaj. V Trichyu stoji tempeljski kompleks, katerega razsežnost je vidna šele od zgoraj navzdol. Tako pomembna so svetišča v Indiji. To so kraji, kjer hindujci pozabijo na vsakodnevne skrbi. Zato lepo skrbijo zanje, jih obnavljajo, krasijo, urejajo. Skozi templje doživljamo hindujsko kulturo od blizu. Dišeči po kadilu se odpeljemo proti morju. To smo čakali.

 • Zgodnji odhod in vožnja v mesto Trichy.
 • V bližini Trichya obiščemo tempeljski kompleks Ranganathaswamy. Impresivni kompleks ima obseg kar 4116 m ter površine 613 000 m2. Grajen je v tipičnem dravidskem stilu in tvorijo ga impresivni stolpi (gopurami).
 • V Trichyu se povzpnemo še na skalni tempelj na 88m visoki »skali«, od koder je prelep razgled na okolico.
 • Nadaljevanje vožnje v Mahabalipuram.
 • Prihod v Mahabalipuram proti večeru.
 • Namestitev v hotelu in nočitev (Mahabalipuram).

Zajtrk

 10. dan MAHABALIPURAM

Tudi ob morju so znamenitosti, ki tako lepo pašejo v okolje spokojnega Mahabalipurama. Še danes so v Mahabalipuramu doma spretni kamnoseki, ki izklešejo najlepše kipe iz okoliškega granita. Bi kdo shranil v kovček kakšnega velikega Ganesha ali Šivo? O seveda je v Mahabalipuramu tudi peščena plaža in kakšna lepa palma. Namesto kotejlov pa kar indijski lasi v roke, to je življenje!

 • Dopoldan raziščemo znamenitosti Mahabalipurama: Obalni tempelj, Five rathas, Krishna’s butterball. Vse znamenitosti v Mahabalipuramu so pod zaščito Unesca ter izvirajo iz 7. ali 8. stoletja.
 • Popoldan prosto za lastno raziskovanje ali počitek ob morju.
 • Nočitev v hotelu (Mahabalipuram).

Zajtrk / Večerja

11. dan MAHABALIPURAM – CHENAI

Podaljšali bi! Naj bo, še kakšna urica na off ob morju in že so pred nami obronki četrtega največjega, skoraj 9 milijonskega mesta Chennai. Chennai je moderno mesto in še bolj kot znamenitosti nas zanima tržnica. Kakšno malenkost je vedno dobro prinesti domov s potovanja. Indija nasploh slovi po množici takšnih in drugačnih spominkov ter vsakodnevno uporabnih lokalnih izdelkov. Ni da ni, bi rekli. Ponudba je široka. Za slovo še kakšna dobro pikantna masala dosa, obvezen chai in zadnji večer v Indiji.

 • Dopoldanski odhod in vožnja v Chennai.
 • Ogled Chennai-a: tempelj Kapaleeshwar (tempelj, posvečen Šivi, originalen izvor 7. stoletje), cerkev Sv. Tomasa (16. stoletje), ulica Ranganathan (tržnica).
 • Namestitev v hotelu in kratka nočitev (Chennai).

Zajtrk

 12. dan CHENNAI – polet proti Evropi – SLOVENIJA

Hvala Indija in adijo. Res si neverjetna. Morda se še kdaj vrnemo, saj gotovo krajev, vrednih obiska v Indiji kar ne zmanjka!

 • Odhod v zgodnjih jutranjih urah.
 • Vožnja na letališče in polet preko vmesnega letališča proti ljubljanskemu ali Sloveniji bližnjemu letališču.
 • Konec potovanja.

OSNOVNE INFORMACIJE – Južna Indija

Vizumi

Slovenski državljani za vstop v Indijo potrebujejmo vizum.

S 15. avgustom 2015 je Indija uvedla elektronski vizum (e-vizum), ki slovenskim državljanom omogoča vstop v Indijo preko 16 mednarodnih letališč. Vizum se lahko izda za maksimalno 2 obiska v koledarskem letu in omogoča enkratni vstop. Podrobnejše informacije so dosegljive na naslednji povezavi: Indijski vizum

Indijski vizum za doplačilo 50€ uredimo preko spleta, točna navodila prejmete 4 tedne pred odhodom na potovanje, potrebovali pa boste vsaj še 6 mesecev veljaven potni list in fotografijo na belem ozadju. Postopek, za pridobitev Indijskega vizuma je preko spleta izjemno enostaven in hiter.

Denar

Valuta je Indijska rupija. Plačevanje s kreditnimi karticami je možno v večjih krajih, boljših restavracijah ter hotelih. Denar bomo menjali v banki ali uradni menjalnici.

Tekočih stroškov na potovanju bo za dodatnih 150 – 200 EUR.

Namestitve

Večji del potovanja spimo v lepo urejenih 3* hotelih. Vse sobe so čiste, udobne in imajo lastno kopalnico.

Eno noč prespimo na ladjici v Kerali, kjer pa bo za naše udobje izjemno dobro poskrbljeno.

Hrana in pijača

Na potovanju imamo vključen zajtrk. Ker je indijska kuhinja bogata in raznolika si bomo ostale obroke privoščili v lokalnih restavracijah. Nekajkrat imamo vključeno večerjo in eno kosilo.

Zdravje

Cepljenja niso obvezna. O jemanju antimalarikov in ostalih cepljenjih se posvetujte v popotniški ambulanti ali preverite na www.zdravinapot.net.

Komunikacija

Slovenski operaterji pokrivajo Indijo. Signal je praktično povsod.

Internet je prisoten povsod, pogosto je v hotelih na voljo brezplačna uporaba WI-FI omrežja, oziroma se plača simboličen znesek.

Jezik

Uradni jezik je hindi, vsak indijec pa zna tudi nekaj angleščine.

Podnebje

Naša zima (december/januar/februar): za celotno Južno Indijo velja, da je podnebje tipično tropsko. Dnevne temperature se gibljejo med 25 in 35°C, nočne ne padejo pod 15°C. V višavju (Ooty) je lahko tudi nekaj stopinj hladneje. Za čas naše zime v Južni Indiji padavine niso pogoste, saj je to že obdobje, ko se monsunsko deževje zaključi. Kakšna ploha v tropskem območju nikoli ni izključena.

Kaj vzeti s seboj

Dva kosa prtljage. Dnevni nahrbtnik ter večji kos v katerem je shranjena glavnina stvari. Lahko je kovček, nahrbtnik, potovalna torba.

 • Lahka, ohlapna in udobna oblačila za čez dan.
 • Večeri se lahko v višinskem območju precej ohladijo, zato priporočamo tudi kakšen kos toplih oblačil (pulover, jopica, dolge hlače).
 • Pokrivalo
 • Lahki pohodni čevlji
 • Natikači
 • Kopalke
 • Sončna očala
 • Krema za sončenje
 • Repelent za komarje
 • Opremo za »snorklanje« (ni obvezno saj je mogoče masko, dihalko in plavutke najeti povsod kjer so koralni grebeni)
 • Fotoaparat (priporočljiv s čimvečjo zoom zmogljivostjo)

Varnost

Indija je varna dežela, moramo biti pa tako kot povsod vedno pozorni na svoje stvari. Priporočamo, da vzamete s seboj tudi mini ključavnico (žabico), s katero lahko zaklenete svojo večjo prtljago.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Organizacijo potovanja
 • Vodenje slovenskega vodnika
 • Spremstvo lokalnega vodnika
 • Nočitve po programu (9x nočitev v standardnem hotelu (3*), 1x nočitev v ladja-hiša
 • Vsa prehrana po programu (9 x zajtrk, 1x kosilo in 2x večerja)
 • Vse prevoze po programu. Potujemo z najetim avtobusom.
 • Vse vstopnine po programu

CENA NE VKLJUČUJE:

 • Mednarodni let (cena prbl. 700€ – Marec 2017)
 • Prevoz do bližnjega letališča, če odhod ni iz Ljubljanskega
 • Indijskega vizuma 50€

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • Doplačilo za enoposteljno sobo (190€)
 • Zdravstveno zavarovanje za tujino

Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Izletnik Celje d.o.o., Aškerčeva ulica 20, 3000 Celje. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije.

Izbrano potovanje:

Ime in priimek: (enako kot v potnem listu)

Naslov:

Kontaktni telefon (GSM):

E-mail naslov:

PLAČNIK RAČUNA
Ime in priimek, naslov, ID za DDV (v primeru, da račun plačuje pravna oseba):

ŠTEVILKA TRR
(v primeru obročnega odplačevanja –
možno samo v primeru da plačuje fizična oseba)
:

Želim vplačati zavarovanje rizika odpovedi – 4,5% vrednosti potovanja za aranžma : DANE

Želim vplačati zavarovanje rizika odpovedi – 4,85% vrednosti letalske vozovnice – velja le za letalsko vozovnico: DANE

Želite doplačati dodatno zavarovanje za tujino?: DANE

Želim plačilo po naslednjih plačilnih pogojih :
Plačilo v celoti ob prijaviAkontacija v višini vrednosti letalske karte ob prijavi. Ostalo 21 dni pred odhodomNajveč na 12 obrokov (TRAJNIK). 30 % ob prijavi.

V dvoposteljni sobi bom z: (če sopotnika še nimate, pustite prazno in vam ga mi skušamo poiskati):

Želite doplačati za enoposteljno sobo (v primeru, da vam sopotnika ne uspemo najti, je potrebno doplačilo za enoposteljno sobo): DANE

Ste zainteresirani za skupinski prevoz do letališča (doplačilo), vkolikor let ni iz Ljubljanskega letališča : DANE

Pripnite skenirano 2. in 3. stran potnega lista (največja velikost datoteke, ki jo lahko pošljete je 1 MB):

V celoti se strinjam s spodaj napisanimi pogoji: DANE

Način prijave:

Izpolnite prijavnico, dodajte skenirano 2. in 3. stran potnega lista, pritisnite na gumb pošlji in prijavnica bo poslana direktno na naš e-mail naslov. Kopija prijavnice bo poslana tudi na vaš e-mail naslov. Predlagamo, da kopijo izpolnjene prijavnice shranite za vašo osebno dokumentacijo.

S strinjanjem s splošnimi pogoji prijave jamčite za verodostojnost podatkov, ter s tem da ste seznanjeni s programom potovanja in splošnimi pogoji poslovanja Izletnik Celje d.o.o. .

Sem seznanjen, da mora biti potni list ob vstopu v deželo, v katero potujem, veljaven še 6 mesecev.

Postopek po prejemu prijave:

Po prejemu prijave boste iz strani turistične agencije Izletnik prejeli pogodbo o potovanju in položnico za plačilo akontacije. Po plačilu akontacije je vaše mesto na potovanju zagotovljeno.

Tri tedne pred odhodom na potovanje boste prejeli položnico za preostanek plačila.

Prav tako boste tri tedne pred odhodom na potovanje prejeli obvestilo pred odhodom, kjer boste našli podrobne informacije za uspešno pripravo na potovanje.

 Plačilni pogoji:

 • Ob prijavi se plača akontacija v višini letalske vozovnice ter stroški prijave v višini 15€. To se plača najkasneje v treh dneh po prejemu položnice (oziroma kot je določeno ob prejemu pogodbe). Preostanek se plača 21 dni pred odhodom.
 • Možno je brezobrestno plačilo na obroke. Največje število obrokov je 12. Po zagotovitvi potovanja plačate letalsko karto (v celoti), ter 30% zneska aranžmaja, preostali znesek aranžmaja (70%) pa se razdeli na obroke in se zanj sklene pogodba o plačilu preko direktne obremenitve.

Zavarovanje rizika odpovedi:

 • Odstopnina znaša 4% od vrednosti potovanja za ceno aranžmaja ter 4,85% za ceno letalske vozovnice, zanjo pa se je potrebno odločiti ob prijavi.
 • Če za potovanje niste vplačali odstopnine in ga odpoveste, ste dolžni agenciji povrniti stroške, ustrezno od časa, ki je ostal do začetka potovanja. V skladu s splošnimi pogoji.

Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Izletnik Celje d.o.o., Aškerčeva ulica 20, 3000 Celje. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije.