Filipini

Eksotični tropski svet

Potovanje na Filipine bo navdušilo vse ljubitelje narave in kulture. Ne uidejo nam spektakularne riževe terase Banaue, povzpeli se bomo na sam rob kraterja vulkana Taal, se s čolnom zapeljali po podzemni reki Puerto Princesa ter se naužili rajskih otočkov in čudovitega morja arhipelaga Bacuit. Vse te lepote v pristnem tropskem vzdušju povezujejo veseli in prijazni domačini, znani po svojem pozitivnem pogledu na življenje.

ČAS POTOVANJA27.3.2018 - 8.4.2018
TRAJANJE POTOVANJA13 dni
VELIKOST SKUPINE8 - 20 oseb
CENAod 2.590 € (najmanj 15 potnikov)
PRIJAVEKmalu zagotovljeno

PROGRAM POTOVANJA

1. dan Maribor – Ljubljana – Istanbul/Dubai/Doha/Abu Dhabi

Iz ljubljanskega ali bližnjega (v tem primeru je organiziran prevoz) letališča poletimo proti vmesnemu letališču in od tam nadaljujemo polet na daljni vzhod. Nočitev na letalu.

2. dan Prihod v Manilo

Popoldanski pristanek v prestolnici Filipinov. Po opravljenih obmejnih formalnostih vožnja skozi vedno živahno Manilo v hotel. Namestitev in kratek večerni sprehod po soseski hotela. Nočitev v hotelu.

3. dan Manila – izlet na vulkan Taal in v Tagaytay – Manila (Z)

Zapustimo prestolnico Filipinov in se zapeljemo v provinco Batangas, proti vulkanu Taal (prbl. 2 uri vožnje). Prvi postanek je na robu velikanskega kraterja nekdanjega super-vulkana. Znotraj tega velikega kraterja je kratersko jezero Taal in z avtobusom se spustimo tik do obale jezera. Z ladjicami se zapeljemo na otok-vulkan na jezeru in se vzpnemo do kraterja tega otoka-vulkana (prbl. 45 min hoje). Na robu kraterja občudujemo edinstven pogled na še eno kratersko jezero. Vrnemo se do ladjic in zaplujemo nazaj na obalo velikega jezera Taal. Vrnitev v Manilo (prbl. 2 uri vožnje). Nočitev v hotelu.

4. dan Manila – ogled mesta – vožnja v Banaue – Banaue (Z)

Zjutraj si ogledamo največje znamenitosti prestolnice Filipinov. Prvi postanek bo v parku Rizal, od koder nadaljujemo v najstarejši del mesta, Intramuros. Obiščemo Caso Manila, muzejsko hišo iz kolonialnega obdobja ter trdnjavo Santiago. Sredi dneva začnemo potovanje na sever otoka Luzon, v Banaue. Tam so po vsem svetu poznane, prečudovite riževe terase. Edini način, da Banaue dosežemo, je še vedno vožnja, ki je kar dolga (9-12 ur), a jo s postanki naredimo prijetnejšo. Pozno zvečer prispemo v Banaue. Nočitev v hotelu.

5. dan Banaue (Z)

Današnji dan je namenjen tistemu, s čimer najbolj povezujemo Filipine (poleg morja), edinstvenim riževim terasam. Kratka vožnja nas pripelje v Batad in na izhodišče za krajši pohod do razgledne točke na slovite riževe terase, ki spominjajo na amfiteater. Naužijemo se razgleda in nadaljujemo pohod proti slapovom in eni od tradicionalnih vasic (vse skupaj prbl. 3 ure hoje po neravnem terenu). Spoznamo lokalno kulturo, tehniko sajenja riža, način izgradnje riževih teras. Po vrnitvi s pohoda se zapeljemo nazaj v Banaue. Počitek in nočitev v hotelu.

6. dan Banaue – Sagada – Banaue (Z)

Še en dan v deželi izjemnih riževih teras izkoristimo za obisk Sagade. Najprej nas čaka vožnja (prbl. 2 uri) in zatem pohod (skupaj prbl. 2 uri) do pogrebne jame Lumiang in visečih krst, posebnosti ljudstva, ki živi v Sagadi in okolici. Najstarejše med krstami, ki jih vidimo, so stare preko 500 let. Popoldan obiščemo in raziščemo zanimivo jamo Sumaguing. Vrnitev v Banaue in na poti še kakšen postanek za razgled na riževe terase. Nočitev v hotelu.

7. dan Banaue – Manila (Z)

Odhod in celodnevna vožnja v Manilo. Zdaj ob povratku že vemo, da se je več kot splačalo potruditi in zapeljati v Banaue. Težko bi rekli, da smo dobro spoznali Filipine, če ne bi obiskali riževih teras. Med vožnjo imamo nekaj tehničnih postankov. Pozno popoldan oz. v zgodnjem večeru prispemo v Manilo. Kakšen neverjeten kontrast je to, iz vasic med riževimi polji v to nikoli speče veliko mesto. Nočitev v hotelu.

8. dan Manila – Palawan – Podzemna reka Puerto Princesa – Puerto Princesa

Zgodnji odhod in polet iz Manile na otok Palawan. Takoj po pristanku vožnja v Sabang (prbl. 1 ura), kjer se vkrcamo na tradicionalne ladjice in zaplujemo do izhodišča za ogled Podzemne reke Puerto Princesa. Podzemna reka Puerto Princesa je eno od sedmih novih naravnih čudes sveta. Po reki se zapeljemo v manjših čolnih in občudujemo jamske stvaritve narave. Po vrnitvi na izhodišče se s čolni zapeljemo še skozi pravljični gozd mangrov. Pozno popoldan se vrnemo v Puerto Princesa. Namestitev in nočitev v hotelu.

9. dan Puerto Princesa – El Nido (Z)

Daljša vožnja v El Nido (5-6 ur, od tega 1,5 ure po terciarni cesti). Med vožnjo tehnični postanki. Popoldan prispemo v El Nido, izhodišče za naš obisk arhipelaga Bacuit. El Nido je prijeten, majhen kraj, poln restavracij, lokalov in trgovinic. Ima tudi mestno plažo, kjer lahko preizkusimo temperaturo morja. Popoldan raziskujemo El Nido. Nočitev v hotelu.

10. dan El Nido – celodnevni izlet do arhipelaga Bacuit (Z,K)

Dolgo pričakovan morski del potovanja je tukaj! Po zajtrku se vkrcamo na tradicionalne, nadvse slikovite  filipinske ladjice ter zaplujemo k otočkom arhipelaga Bacuit. To je morski raj kot iz najlepših fotografij. Turkizno morje, številni slikoviti otočki (kraške stvaritve), neokrnjene plaže, spokojni zalivi. Naredimo 3 – 4 postanke za kopanje in raziskovanje z obveznim postankom za kosilo. Z maskami je možno raziskovati tudi podvodni svet. Popoldan se vrnemo v El Nido. Nočitev v hotelu.

11. dan El Nido – celodnevni izlet do arhipelaga Bacuit (Z,K)

Še en dan v El Nidu izkoristimo za ponoven obisk arhipelaga Bacuit. Veliko je namreč lepih lokacij in želimo jih videti čim več. Z ladjicami se zapeljemo do arhipelaga in naredimo 3 – 4 postanke za kopanje (na drugačnih lokacijah kot 10. dan) in raziskovanje z obveznim postankom za kosilo. Z maskami je možno raziskovati tudi podvodni svet. Popoldan se vrnemo v El Nido. Nočitev v hotelu.

12. dan El Nido – Manila – Istanbul/Dubai/Doha/Abu Dhabi (Z)

Prosto do odhoda na letališče. Polet v Manilo. Po pristanku v skladu s časom vožnja do enega bližnjih nakupovalnih centrov, kjer počakamo na odhod našega letala proti zahodu. Proti večeru pomahamo Filipinom v slovo in poletimo proti domu. Nočitev na letalu.

13. dan Vmesno letališče – Ljubljana

Pristanek na vmesnem letališču in še polet do slovenskega ali bližnjega (v tem primeru urejen prevoz) letališča. Konec potovanja.

CENA POTOVANJA:

2.590 € (najmanj 15 potnikov),
2.640 € (najmanj 10 potnikov),
2.690 € (najmanj 8 potnikov),

CENA VKLJUČUJE:

 • mednarodni letalski prevoz in dva notranja leta po programu
 • letališke pristojbine
 • prevoz do letališča in nazaj
 • namestitev v hotelih 3***
 • prehrana po programu (10 zajtrkov, 3 kosila)
 • avtobusne in druge prevoze na Filipinih
 • vse vstopnine in oglede s slovenskim vodičem in lokalnimi spremljevalci
 • zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • enoposteljna soba 350 evrov
 • priporočljive napitnine 50 USD (vodniku na poti);

CENA NE VKLJUČUJE:

 • izhodna taksa cca 15 USD (na letališču ob odhodu)
 • letališke pristojbine za notranje lete približno 15 evrov (na kraju samem);

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.

Ime in priimek, naslov, ID za DDV (v primeru, da račun plačuje pravna oseba):

(v primeru obročnega odplačevanja –
možno samo v primeru da plačuje fizična oseba):

(če sopotnika še nimate, pustite prazno in vam ga mi skušamo poiskati)

Način prijave:

Izpolnite prijavnico, dodajte skenirano 2. in 3. stran potnega lista, pritisnite na gumb pošlji in prijavnica bo poslana direktno na naš e-mail naslov. Kopija prijavnice bo poslana tudi na vaš e-mail naslov. Predlagamo, da kopijo izpolnjene prijavnice shranite za vašo osebno dokumentacijo.

S strinjanjem s splošnimi pogoji prijave jamčite za verodostojnost podatkov, ter s tem da ste seznanjeni s programom potovanja in splošnimi pogoji poslovanja turistične agencije Trud.

Sem seznanjen, da mora biti potni list ob vstopu v deželo, v katero potujem, veljaven še 6 mesecev.

Postopek po prejemu prijave:

Po prejemu prijave boste iz strani turistične agencije Trud prejeli pogodbo o potovanju in položnico za plačilo akontacije. Po plačilu akontacije je vaše mesto na potovanju zagotovljeno.

Tri tedne pred odhodom na potovanje boste prejeli položnico za preostanek plačila.

Prav tako boste tri tedne pred odhodom na potovanje prejeli obvestilo pred odhodom, kjer boste našli podrobne informacije za uspešno pripravo na potovanje.

 Plačilni pogoji:

 • Ob prijavi se plača akontacija v višini letalske vozovnice ter stroški prijave v višini 15€. To se plača najkasneje v treh dneh po prejemu položnice (oziroma kot je določeno ob prejemu pogodbe). Preostanek se plača 21 dni pred odhodom.
 • Možno je brezobrestno plačilo na obroke. Največje število obrokov je 12. Po zagotovitvi potovanja plačate letalsko karto (v celoti), ter 30% zneska aranžmaja, preostali znesek aranžmaja (70%) pa se razdeli na obroke in se zanj sklene pogodba o plačilu preko direktne obremenitve.

Zavarovanje rizika odpovedi:

 • Odstopnina znaša 4,5% od vrednosti potovanja za ceno aranžmaja ter 4,85% za ceno letalske vozovnice, zanjo pa se je potrebno odločiti ob prijavi.
 • Če za potovanje niste vplačali odstopnine in ga odpoveste, ste dolžni agenciji povrniti stroške, ustrezno od časa, ki je ostal do začetka potovanja. V skladu s splošnimi pogoji.

Program se uradno izvaja preko turistične agencije Trud, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji te agencije ter pogoji, ki so dodatno opredeljeni na naši strani.